Eğer herhangi bir sebeple ses kayıtlarını veya bir videoyu yazıya dökmek istediyseniz bu işin ne kadar zor olduğunu görmüşsünüzdür. Voicedocs.com işte bu zor işi basite indirmenizi sağlıyor ve daha fazlasını vadediyor.
2016 yılının Nisan ayında hizmet vermeye başlayan Voicedocs, çeşitli diller için konuşma tanıma ve konuşma anlama teknolojileri geliştiren bir girişim. Temel hedefi yeni nesil insan-makina etkileşimi kullanan sistemleri ve otomatik transkripsiyon hizmetlerini yaygınlaştırmak. Girişimin arkasında da makine öğrenme alanında 15 yıla varan tecrübesi olan Azerbaycanlı iki bilim insanı, Dr. Abulfat Fatullayev ve Dr. Rauf Fatullayev bulunuyor.
Voicedocs Deşifre
Kendi dikeyinde 3 farklı ürüne sahip olan Voicedocs'un deşifre özelliği ses kayıtlarını kolayca yazıya dökmenizi sağlıyor. Tamamen Türkçe bir ses kaydını başarılı şekilde yazıya döken Voicedocs, sunduğu metin düzenleme ekranıyla son düzeltmeleri yapmanızı da sağlıyor. Bu sayede konuşmayı istediğiniz hızda dinleyerek, belli parçalar halinde sunulan metni düzeltebiliyorsunuz. Böylece mevcut hataları sıfıra indirmeniz mümkün oluyor.
Voicedocs Dikte
Voicedocs'un dikte hizmeti ise adından da anlaşılacağı üzere konuşmalarınızı kaydetmenizi/yazıya dökmenizi sağlayan özellik. Bu işlemi yapmak için Voicedocs'un Windows, Android ve iOS için geliştirdiği uygulamaları indirmeniz gerekiyor. Deşifre işlemini süre tabanlı ücretlendirmeyle yapan Voicedocs, dikte uygulamaları için aylık 14,99 TL veya yıllık 164.99 TL talep ediyor.
Voicedocs SDK
Voicedocs SDK ise Voicedocs'un konuşma tanıma teknolojisini çeşitli alanlarda kullanmak isteyen birey veya firmaların ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu sayede mobil veya masaüstü uygulamanıza, sitenize veya cihazınıza konuşma tanıma özellikleri entegre ederek daha doğal ve rahat bir arayüz sunabiliyorsunuz.
Voicedocs'un hedefleri
Girişimin kurucularından aldığım bilgilere göre Voicedocs Türkiyede 1 ay içinde 500'den fazla kayıtlı kullanıcı kazanmış. Dikte mobil uygulaması ise Play Store ve App Store'dan toplam 37 bin kez indirilmiş. Hızlı bir şekilde yeni diller eklemek ve tamamen otomatikleştirilmiş bir altyapı inşa etmeye çalışan Voicedocs, ürünlerini kişisel ve kurumsal müşteriler için özel olarak pazarlamayı hedefliyor. Gelecekte transkripsiyon ve tıbbi transkripsiyon pazarında büyük pay sahibi olmayı isteyen girişimin kurucuları, Voicedocs'un TV kanallarının transkripsiyonunu otomatize edebileceğini hatta Netflix gibi hizmetlere entegre olabileceğini de ekliyor.
Azerbaycan'da 15 yıla yakın doğal dil işleme, konuşma tanıma, otomatik çeviri projelerini yönettiğini öğrendiğimiz Rauf Fatullayev, "Çevrimdışı çalışan yüksek doğruluklu gömülü konuşma tanıma ve anlama sistemlerinin geliştirilmesine yatırım yapmayı planlıyoruz. Böylece ışık anahtarı gibi ucuz sesle kontrol edilen cihazların geliştirilmesini sağlayacağız. Her eve ulaşabilmek için fiyatı 40 doların altında tutmayı planlıyoruz." diyor ve devam ediyor; "API'yı üçüncü parti geliştiricilere satıyoruz ve bu nedenle, kiosk'lardan çağrı merkezlerine, kişiselleştirilmiş sesli asistanlardan robotlara kadar ses kontrollü sistemlerin yaygın şekilde benimsenmesini bekliyoruz."
Voicedocs'un özellikle deşifre hizmetiyle önemli bir yaraya parmak bastığını söylemek mümkün. Eğer siz de bu alanda bir çözüm arıyorsanız Voicedocs.com üye olup 10 dakikalık ücretsiz deşifre hizmetinden faydalanabilirsiniz.