Google Earth'ün Chrome ve Android sürümleri yenilendi

Google Earth'ün Chrome ve Android sürümleri yenilendi

Geçtiğimiz hafta paylaştığı bir görsel arayıcılığıyla Google Earth'ün 18 Nisan tarihinde yenileneceğini açıklayan Google, sözünü tutarak Google Earth'ün Chrome ve Android sürümlerininin yeni versiyonlarını kullanıma sundu. Özellikle 3D görüntüleme anlamında önemli yenilikler kazanan Google Earth, daha sade ve kullanışlı bir arayüze kavuştu.

Kullanıcılarının oturdukları yerden dünyayı gezmesine olanak sağlamak isteyen Google, Google Earth'ün hem Chrome, hem de Android versiyonuna turistik tur özelliğini ekledi. 50'den fazla tura sahip olacak olan Google Earth, belirlenen yerler hakkında önemli bilgiler verecek.

6 ayrı noktanın videolu bir şekilde bu turlara dahil edildiğini de ekleyelim. Turistik turların yanı sıra belirli bölgelerin üç boyutlu (3D) haritalarını da oluşturan Google, geçmişe oranla çok daha gerçekçi bir deneyim vadediyor. Google'la özdeşleşen "Kendimi şanslı hissediyorum" butonuna da sahip olan Google Earth, bu butona basılması durumunda dünya üzerinde rastgele bir noktaya giderek konum hakkında bilgi veriyor.

Yeni arayüz sayesinde kullanım kolaylığını büyük oranda arttıran Google Earth, uygulamanın sağ alt kısmında bulunan butonlar sayesinde kontrol edilebiliyor. Yaklaşık 2 yıldır Google Earth'ün yeni sürümü üzerinde çalıştıklarını belirten Google, yeni özelliklerin kısa zaman içerisinde iOS platformuna da geleceğini açıkladı. Google Eart'ün Web versiyonuna buradan, Android versiyonuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.