İlk yatırımına imza atan KolayOto.com, platform olmayı ve ölçeklenebilir büyümeyi hedefliyor

İlk yatırımına imza atan KolayOto.com, platform olmayı ve ölçeklenebilir büyümeyi hedefliyor

2013 yılında otomobil sahiplerinin ihtiyaçlarını tek noktadan karşılama hedefiyle kurulan KolayOto.com, ilk ve önemli bir yatırım turuna imza attığını açıkladı.

İzmir merkezli Sekizgen Bilişim A.Ş. çatısı altında kurulan KolayOto.com, aldığımız bilgilere göre ilk yatırımını 25 milyon TL değerleme üzerinden alırken yatırım tutarı yaklaşık 2 milyon TL olarak gerçekleşmiş. Yatırım turuna da 4 farklı yatırım şirketi katılmış.

Hatırlatsanız Mart ayında internetten otomobil lastiği satışı üzerine bir haber yapmış ve orada Kolayoto.com adına Onur Eren'in paylaşımlarına yer vermiştik. Onur Eren, "2017’de bu dikeyin 50 milyon liranın üzerinde bir pazar hacmine kavuşacağını ve yüzde 40’ın üzerinde pazar payı hedefliyoruz." demiş ve 2016 yılında 24 binden fazla otomobil sahibinin lastik değişimi yaptıklarını paylaşmıştı.

50 binden fazla ürün çeşidi

Aldığımız bilgilere göre KolayOto, şu anda 1.300’den fazla lastik firması ve oto servis ile yaptığı anlaşmalı olarak çalışıyor ve kullanıcılarına 50 binden fazla ürün çeşidi, 6 binden fazla lastik çeşidi sunuyor. Türkiye’nin 81 ilinde montaj imkanı sunan girişim, yeni yatırım sayesinde müşteri memnuniyetini koruyarak ölçeklenebilir operasyonel yatırımlar yapmayı ve otomobil sahiplerinin karşılanmamış ihtiyaçlarına yanıt vermeyi planlıyor.

Platform haline gelmeyi ve ölçeklenebilir büyümeyi hedefliyor

Onur Eren / Kolayoto.com

Şampiyon Ralli Pilotu Orhan Avcıoğlu ile işbirliği yaparak otomobil sahipleriyle anlamlı bir ilişki kuran KolayOto, bu yıldan itibaren kullanıcı toplulukları oluşturmayı, marka, servis sağlayıcı ve otomobil sahipleri arasında bilgi, ürün ve hizmetin paylaşıldığı bir platform haline gelmek için adımlar atıyor. Müşterilerinin ihtiyaçlarını tek noktadan kaşılamayı hedefleyen Kolay Oto, Mart ayı itibariyle hizmete açılan Kullanıcı Topluluğu ve Yardım Merkezi, blog, özel koleksiyonlar, özel videolar gibi yeni içerik kanallarıyla da bilinilirliğini artırmayı amaçlıyor.

KolayOto Kurucu Ortağı Onur Eren, "Dünyada otomobille ilgili alımların yüzde 72’si, birden fazla kanal üzerinden araştırma yapıldıktan sonra gerçekleşiyor. Avrupa’da otomotiv sektöründe online alışveriş oranı Türkiye’nin 3 katı seviyesinde ve online alışverişin yüzde 70’i uzmanlaşmış dikey e-ticaret oyuncuları tarafından gerçekleştiriliyor." diyor ve bu yatırımla birilikte KolayOto ekibini ve büyümesini ölçeklenebilir şekilde büyütmek istediklerini bizimle paylaşıyor.

Türkiye'de e-ticaret ve hizmet bulma dikeylerinin henüz yolun başında olduğunu düşünürsek KolayOto'nun önünde büyük bir pazar olduğunu söyleyebiliriz. Bu yatırımın KolayOto'yu ne kadar hızlandıracağını ise önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.