20 milyon chatbot kullanıcısına ulaşan Botanalytics, ACT VC'den 270 bin euro yatırım aldı

20 milyon chatbot kullanıcısına ulaşan Botanalytics, ACT VC'den 270 bin euro yatırım aldı

Türkiye'den girişimcilerin ABD'de kurdukları chatbot çözümü Botanalytics, hızlı büyümesini sürdürüyor. Bu süreçte yerli yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden Botanalytics, ACT VC'den 270 bin euro yatırım aldı.

İlker Köksal ve Enis Gayretli tarafından kurulan girişim, Facebook Messenger açılımıyla ivmelenen chatbot'lara yönelik sunduğu analitik çözümüyle hızlı bir büyüme sürecine girdi. Botanalytics'in bizimle paylaştığı verilere göre, Botanalytics çözümünü kullanan chatbot sayısı bugün bini geçmiş durumda. Sadece son altı ayda bu chatbot’larla konuşma yapmış kullanıcı sayısı 20 milyona, Botanalytics üzerinden analiz edilen mesaj miktarı da bir milyara ulaştı.

Botanalytics'in İstanbul’daki yazılım ve geliştirme ekibine ilaveten, San Francisco’da da iş geliştirme operasyonlarını yürüten bir ofisi bulunuyor. Girişim müşterileri arasında Grey Group, Harper Collins Publishers, CNN, Domino’s Pizza ve dünyaca ünlü şarkıcı Robbie Williams'ı sıralıyor.

Botanalytics ACT VC yatırımıyla başta yurt dışındakiler olmak üzere, kurumsal müşteri tabanını genişletmeyi ve dijital ajanslarla yeni iş birliklerine gitmeyi planladığını söylüyor. Botanalytics, tohum yatırımını 500 İstanbul'dan almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.