Türkiye'deki mobil oyun pazarı 220 milyon dolar büyüklüğüne ulaştı

Türkiye'deki mobil oyun pazarı 220 milyon dolar büyüklüğüne ulaştı

Bugün düzenlediğimiz Webrazzi Mobil 2017 etkinliğinde mobil oyun dünyası hakkında önemli açıklamalar yapan Netmarble Türkiye’nin pazarlama ve mobil direktörü Aras Şenyüz, 2011 yılında 7 milyar dolar büyüklüğünde olan mobil oyun pazarının 2016 yılında yüzde 485 büyümeyle birlikte 41 milyar dolar seviyelerine ulaştığını belirtti.

Dünyanın en çok kazanan uygulamaları arasında mobil oyunların yer aldığını dile getiren Şenyüz, en çok kazanan 10 mobil uygulamanın 9'unun oyun olduğunu belirtti. Eğlence sektörü hakkında bilgiler de veren Şenyüz, müzik sektörünün 15 milyar, Box Office'in ise 38 milyar dolar büyüklüğünde olduğunu iletti.

Mobil oyun pazarının yükselmesinin ardında medya yatırımlarının olduğunu ileten Şenyüz, günümüzde mobil oyun reklamlarında Hollywood yıldızlarının yer aldığını ve önemli markaların mobil oyunlarla iş birliğine gittiğini de belirtti.

2013 yılında Türkiye'deki mobil oyun pazarının 40 milyon dolar olduğunu belirten Şenyüz, 2016 yılında ise bu rakamın yüzde 372 büyümeyle 220 milyon dolar seviyelerine çıktığını da ekledi. Ülkemizde 30 milyon aktif oyuncunun bulunduğunu belirten Şenyüz, 2016 yılında dünya çapında mobil oyunların 31.7 milyar indirilme rakamlarına ulaştığını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.