Starbucks'ın On The Go servisi Türkiye'de

Starbucks'ın On The Go servisi Türkiye'de

Webrazzi Mobil 2017'de görece geleneksel markalardan, 100 yılı aşkın süredir var olan Shell ve 1970'lerin başında kurularak modern toplumun sembollerinden biri haline gelen Starbucks yer aldı. Shell&Turcas İcra Kurulu Üyesi ve Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı Burçin Toktamış ve Starbucks Türkiye Başkan Yardımcısı Tunç Tunaveli, markaların değişen müşteri ihtiyaçlarına paralel olarak geliştirdiği mobil odaklı çözümleri anlattı.

Türkiye'de binden fazla noktada günde ortalama bir milyondan fazla müşteriye dokunan Shell'in, yaklaşık üç yıl önce yayınladığı mobil uygulamasının bugün 500 bin müşteriye ulaştığını paylaştı Burçin Toktamış. Son dönemde Zubizu ve Paycell iş birlikleriyle mobil ödeme açılımını devreye alan Shell, kısa süre önce Shell Mobil Uygulamasına “Aracınıza Sipariş Verin” özelliğini eklemişti. Shell Select market olan istasyonlarında yiyecek ve içecek siparişlerini bir buçuk dakikada araca getiren Shell, müşterilerin nakit ya da kredi kartı ile yapmasına izin veriyor. Burçin Toktamış tüm bu yeniliklerin müşteri için yeni deneyimler tasarlamakla bağlantılı olduğunu ve mobilin bu süreçte bir kanal olduğunu belirtiyor. Müşterileri araçtan indirmemek, ürün satışı açısından bir risk oluştursa da Toktamış, "Merkezde müşteri var" diyerek yeni yaklaşımlarını açıkça özetledi.

Starbucks'ın Türkiye'de mobil uygulamasını yayınlaması, bir deneyim markası olmasıyla ilgili. Tunç Tunaveli'nin belirttiği gibi mobil uygulama bu yaklaşımın farklı bir yorumu. Misafirlerinin nereden, ne kadar, hangi ürünü tükettiğini bilmek, daha kişiselleştirilmiş teklifleri, doğru zamanda sunma yönünde Starbucks için kritik. Starbucks'ın dünya çapında en yaygın olduğu on pazardan birinin Türkiye olduğu bilgisini veren Tunavelli, Türkiye çapında 27 ilde 300'den fazla kahve mağazasıyla çalıştıklarını paylaştı.

İki şirketin gelecek planlarıyla ilgili bilgi veren Tunaveli ve Toktamış, deneyim odaklı müşteri yolculuğuna Starbucks On The Go servisiyle devam edecek. Starbucks'ın self servis kiosk'larının Türkiye'ye açılacağını söyleyen Tunç Tunaveli pilot çalışmalara başladıklarını ve müşterilerin yakında bu kiosk'lara Shell istasyonlarından ulaşacaklarını söyledi. Yenilik, Shell ve Starbucks'ın mobil ödeme ve uygulama deneyimlerini tamamlayıcı nitelikte. Starbucks Türkiye'de bu deneyimi BP ve Opet ortaklıklarıyla sunmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.