BKM Express'in mobil dönüşümdeki yeri [Webrazzi Mobil 2017]

BKM Express'in mobil dönüşümdeki yeri [Webrazzi Mobil 2017]

Webrazzi Mobil 2017 etkinliğinde mobil dönüşüm hakkında açıklamalar yapan BKM Express Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu, dünya nüfusunun 7.4 milyar kişi olduğunu ve toplam nüfusun 4.9 milyarının mobil kullanıcı olduğunu belirtti. 2016 yılının sonunda mobil ödemelerin kartlı ödemeler içerisindeki payının yüzde 5 olduğunu ileten Yazıcıoğlu, 2021 yılında bu rakamın yüzde 11'e kadar yükselebileceğini de belirtti.

Dünyada online perakende işlemleri içinde mobil ticaretin payının yaklaşık 3 yıl içerisinde yüzde 20'lerden yüzde 35 seviyelerine kadar çıktığını dile getiren Yazıcıoğlu, 2019 yılında 2 milyar kişinin mobil ticaret yapmasın beklendiğini de belirtti.

Türkiye'de 59 milyon kredi kartı olduğundan ve 59 milyon kredi kartının yüzde 41'nin 2016 yılında en az bir internetten ödeme gerçekleştirdiğinden söz eden Yazıcıoğlu, ülkemizde gerçekleştirilen her 100 liralık alışverişin 12 TL'sinin internetten yapılan kartlı ödemeler olduğunu belirtti.

Online alışverişlerin yüzde 30'nun mobil platformlardan gerçekleştirildiğini ekleyen Yazıcıoğlu, Android'in yüzde 70, iOS platformunun ise yüzde 30'luk bir kesim tarafından kullanıldığını belirtti. Online perakende işlemlerinde en çok çiçek ve hediye alışverişlerinin tercih edildiğini dile getiren Serkan Yazıcıoğlu, Türkiye'de online perakendede mobilin payının yüzde 30 seviyelerinde, İngiltere ve Japonya gibi ülkelerde yüzde 50'nin üzerine olduğunu belirtti.

Türk insanının günde ortalama 71 kere akıllı telefonuna baktığını ve bu alanda dünya lideri olduğunu ekleyen Yazıcıoğlu, mobilin yükselişinin devam ettiğini belirtti. Akıllı telefonların, internetin ve 7/24 alışveriş yapma imkanları sayesinde mobil kullanımın arttığından bahseden Yazıcıoğlu, büyük ekranlı akıllı telefonlar sayesinde ödeme işlemlerinin daha da kolay bir şekilde yapılabildiğini de ekledi.

Mobil cüzdanın yükselişinden de söz eden Yazıcıoğlu, 2016 yılında mobil cüzdan pazarının 1 trilyon dolar olduğunu, 2021 yılında ise bu rakamın 4 trilyon seviyelerine kadar çıkmasının beklendiğini dile getirdi. BKM Express hakkında da açıklamalar yapan Yazıcıoğlu, 17 bankayla çalıştıklarını ve 1.4 milyon kullanıcıya ulaştıklarını da belirtti.

Total ile yaptıkları iş birliği sayesinde 100 günde 200 bin işlem yaptıklarını belirten Yazıcıoğlu, Migros'la iş birliğine gideceklerini de müjdesini verdi. Migros'taki jet kasalarda BKM Express'le ödeme yapılabileceğini belirten Yazıcıoğlu, bağış ekosistemini yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ve 42 tane sivil toplum kuruluşuyla çalıştıklarını da ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.