Kupon sitesi RetailMeNot 630 milyon dolara satın alınıyor

Kupon sitesi RetailMeNot 630 milyon dolara satın alınıyor

En popüler kupon sitelerinden biri olan Retailmenot.com bir kez daha satın alındı. 2010'da WhaleShark Media tarafından satın alınan girişim bu kez 630 milyon dolarlık değerlemeyle Harland Clarke'ın oluyor.

Farklı dikeylerden indirim kuponlarını tek bir platformda toplayan ve bu konuda oldukça başarılı olan Retailmenot, 2010'da satın alındıktan üç yıl sonra borsaya açılmıştı. Cuma günü 7,75 dolardan işlem gören Retailmenot, MacAndrews ve Forbes Holdings iştiraki olan Harland Clarke tarafından hisse başına 11,6 dolar değerlemeyle satın alındı. Yani piyasa değerinin kabaca yüzde 50'si kadar daha iyi bir tutardan değerlenmiş oldu.

Paylaşılan bilgilere göre Harland Clarke, Retailmenot'tan sadece internet tarafında değil, fiziki/basılı kuponlar gönderme konusunda da faydalanacak. 2013'te Valassis Communications adlı posta şirketi Valassis Communications'ı satın alan Harland Clarke, Reatilmenot kozuyla elindeki gücü daha karlı bir şekilde kullanmaya hazırlanıyor.

Borsadan çıkarılacak

2009 yılında kurulan ve Austin Ventures, Google Ventures (GV) ve JP Morgan Investment gibi önemli yatırım şirketlerinin desteğini arkasına almıştı. Retailmenot'ın yeni sahibiyle ikinci yükselme dönemine gireceğini söyleyebiliriz ki bundan sonra satın alma tekliflerine kapalı olacağını söylersem sanırım yanılmam. Zira Harland Clarke, Retailmenot'ı uzun soluklu kullanacak bir güce sahip ve satın alma tamamlandıktan sonra Retailmenot'ı borsadan çekmeyi planlıyor.

İnternet tabanlı kupon sitelerinin satışı ise elbette Retailmenot ile sınırlı değil. Deals.com, Deals2Buy, Coupon7, Cheapstingybargains bu dikeyde satın alınan girişimler arasında. Rakuten'in 2014'te bir milyar dolara Ebates adlı girişimi satın aldığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.