10 binden az izlenme alan Youtube kanalları artık reklam yayınlayamayacak

10 binden az izlenme alan Youtube kanalları artık reklam yayınlayamayacak

Kısa süre önce Youtube'un yasadışı/uygunsuz içerik üreticilerini reklamlarıyla desteklediği ortaya çıkmış ve çok büyük reklamverenler boykot kararı almıştı. Bu boykotların Google’a maliyetinin 750 milyon dolardan fazla olacağı tahmin edilirken Youtube yeni önlemler aldığını duyurmuştu. Henüz yapılan bir açıklama ise boykot kararı alan markaları biraz daha rahatlatabilecek cinsten.

Youtube'un resmi blogunda yapılan açıklamaya göre artık 10 binden az izlenme alan Youtube kanalları reklam yayınlayamayacak. Dolayısıyla giriş bariyeri çok yüksek olmayan YouTube Partner Program'a dahil olan ama izlenme sayısı çok yüksek olmayan kullanıcılar kolayca gelir elde edemeyecek. Youtube bu sayede içerik kalitesini/etkileşimini artırmak istemenin yanında başkalarının videolarını kopyalayarak yayınlayan kişilerin gelir elde etmesini de engellemek istiyor.

Hali hazırda Youtube 30 saniye izlenen videolar için 1 izlenme sayısı kaydediyor ama video tıklama sayılarının bundan çok daha fazla olduğu herkesin malumu.  Yeni açılan kanalların hızlıca gelir elde etmesini biraz daha zorlaştıran Youtube, YouTube Partner Program'a kabul koşullarını güncelleyeceğini duyuruyor.

Youtube Başkan Yardımcısı Ariel Bardin, bu yeni düzenlemeyle gelir akışını sadece oyunu kurallarına göre oynayanlara yönelteceklerini söylüyor ki belki bu sayede Youtube'da 'biraz' daha az reklam görebiliriz. Youtube'daki çöp içeriklerin azalıp azalmayacağı ise daha büyük bir soru olarak karşımızda durmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.