Tesla'nın piyasa değeri Ford'u geçti

Yaklaşık 13 yıl önce karşımıza çıkan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, piyasa değeri anlamında Amerikan otomobil devi Ford'u geride bıraktı. 2017'nin ilk çeyreğindeki başarılı grafiği sayesinde bu başarıyı elde eden Tesla, Ford'un yüzüncü yaşını kutladığı yıl kurulmuştu.

Geçtiğimiz yıl 76 bin araç teslim eden Tesla, 2017 yılının ilk çeyreğinde ise 25 bin araç satışı gerçekleştirdi. İlk çeyrekteki bu başarı sayesinde hisselerini yüzde 5 oranında arttıran Tesla, Amerika'nın en büyük ikinci otomobil üreticisini geçmiş oldu. Hisseleri Nasdaq'ta işlem gören Tesla'nın şu anki toplam hisse değeri 48.6 milyar dolarken, NYSE'de işlem gören Ford'un toplam hisse değeriyse 45.4 milyar dolar seviyelerinde.

Daha da ilginç olan kısım ise Ford'un geçtiğimiz yıl 6.7 milyon araç satışı gerçekleştirmiş olması. Kısacası arada 6 milyondan fazla satış farklı bulunmasına rağmen Ford, Tesla'ya geçilmekten kurtulamadı. 13 yıllık bir girişimin, 100 yıllık büyük bir şirketi hisse değeri bazında geride bırakması, teknoloji sayesinde otomobil sektörünün ne kadar değiştiğinin de en büyük göstergesi.

Bu başarının Tesla için sadece başlangıç olduğunu da belirtelim. Amerika'nın en büyük otomobil üreticisi konumunda olan ve piyasa değeri yaklaşık 51.2 milyar dolar seviyelerinde olan General Motors, Tesla'nın asıl hedefi. Elektrikli otomobiller sayesinde bu başarıyı elde eden Tesla, gelecekte otonom otomobil teknolojilerinin de desteğiyle daha büyük başarılar da yakalayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.