Snapchat Stories içeriğe göre arama özelliğiyle YouTube'un yeni yorumu

Snapchat Stories içeriğe göre arama özelliğiyle YouTube'un yeni yorumu

Facebook'un dikkatini yeterince çeken Snapchat için sıra Google'da... Bir süredir Stories formatını kopyalamadık platform bırakmayan Facebook'un özendiği Snapchat, Stories'e içeriğe göre arama özelliği ekledi. Özellik, Snapchat'i yeniden yorumlanan bir tür YouTube  haline getiriyor.

https://youtu.be/XyqQtm4wETA

Snapchat'in yazılı bir açıklamayla duyurduğu yenilik, Snapchat kullanıcılarının kollektif bir şekilde hazırladığı Our Stories formatını kapsıyor. Snapchat bu yenilikçi formatla Oscar Ödülleri, Super Bowl, Olimpiyatlar ve diğer kitlesel etkinliklerde kullanıcıların hikayelerini konum bazlı bir araya getiriyor. Eklenen arama özelliği, machine learning destekli ve bu hikayeleri içeriklerine göre kategorilere ayırıyor. Bu sayede kullanıcılar, yazılı etiketlerden bağımsız olarak içinde tenis, kedi yavrusu, moda haftası, pizza ya da Oscar gibi belirli konseptlerin olduğu bir milyondan fazla hikayeyi ayrıca arayabiliyor.

Akla ilk gelen, arama özelliğinin Snapchat için yeni bir reklam kanalı olup olmayacağı. Snapchat henüz arama sonuçlarına reklam yerleştirmiyor ancak şirketin Google benzeri bir yaklaşım geliştirmemesi için bir sebep yok. Zira aranabilir hikayeler, Snapchat Stories'i kendiliğinden kaybolan videolardan oluşan bir tür YouTube haline getiriyor. YouTube'un videolarının uzunluk ve zamansızlığıyla çok daha geniş zamanlara hitap ediyor. Anlık gelişmeler için Snapchat daha iyi bir alternatif olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.