Android, internet kullanımında Windows'u geride bırakarak ilk sıraya yerleşti

Android, internet kullanımında Windows'u geride bırakarak ilk sıraya yerleşti

İnternet ve teknoloji dünyası için tarihi bir gün daha geride kaldı. Android, internet kullanım süresi bakımından ilk sıraya yerleşti.

Statcounter'ın yeni raporuna göre Google'ın ana geliştiricisi olduğu açık kaynaklı mobil işletim sistemi Android, internet kullanım süresi açısından Windows'u alt etti. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarla tablet ve mobil cihazların toplam internet kullanımını dikkate alan araştırmaya göre Mart ayında Android (yüzde 37,93) küçük bir farkla da olsa Windows'u (yüzde 37,91) geride bıraktı.

StatCounter CEO'su Aodhan Cullen, bu gelişmeyi teknoloji tarihinde bir çağı kapatan kilometre taşı olarak yorumluyor ve Microsoft'un 1980'ler bu güne gelen liderliğinin düştüğüne işaret ediyor. Android'in 5 yıl önce küresel internet kullanımında sadece yüzde 2,4 pay aldığının da altını çiziyor ve Google'ın ne kadar iyi bir koz oynadığını bir kez daha görmemizi sağlıyor.

Android'in Windows'un tahtını almasında tahmin edeceğiniz gibi akıllı telefonların yükselişi ve Windows tabanlı masaüstü bilgisayarların gerilemesi gibi iki temel sebep yatıyor. Statcounter, bir diğer önemli sebep olarak da Asya ülkelerinin küresel pazara etki etmesi olarak yorumluyor ki Çinli üreticilerin Android'i ne kadar körüklediğini pekala biliyoruz.

Masaüstünde Windows halen lider

Elbette bu durum beklenen bir gelişme ve bilgisayarda (masüstü+taşınabilir) Windows'un hakimiyeti devam ediyor. Mart ayı verilerine göre Windows'un bilgisayar küresel pazar payı yüzde 84. Yani o alanda Microsoft'un hakimiyeti en azından bir kaç yıl daha devam edecek gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.