Bilim dünyası yeni Einstein'ını bulmuş olabilir

Bilim dünyası yeni Einstein'ını bulmuş olabilir

Sabrina Gonzalez Pasterski ismine aşina olmanızda fayda olabilir... 23 yaşındaki genç fizikçi, günümüzün en başarılı bilim insanlarından biri olarak görülüyor. Küba kökenli Amerikalı bilim insanı, MIT'den üç yılda 5.0 ortalamayla, "MIT Physics Orloff Scholarship bursu verilen ilk kadın öğrenci" ünvanını alarak mezun oldu. Harvard Üniversitesi Fizik bölümüne tam bağımsız doktora adayı olarak kabul edilen Pasterski'den yeni Einstein olarak bahsediliyor.

Pasterski, tıpkı Einstein gibi kara delikler, yer çekimi kuvvetinin ve uzay zamanının doğası gibi konularla ilgileniyor ve araştırmaları kuantum yer çekimine odaklanıyor. Kuantum mekaniği çerçevesinde yer çekimi fenomenini açıklamaya çalışan bu alan, evrenle ilgili birçok bilinmeyeni açıklayabilir ve Sabrina bu alanda fark yaratan fizikçilerden biri olabilir. Ancak Sabrina'nın yeni Einstein olarak görülmesinin sebebi yalnızca akademik başarıları değil.

Akademik ve bilimsel çevrelerin dikkatini ilk kez 2008 yılında çekmeyi başaran Sabrina, henüz 14 yaşındayken kendi başına tek motorlu bir uçak yapıp uçurmuştu. Bu süreci kaydedip YouTube'da paylaşan Sabrina, ilk kez 9 yaşında  Chicago semalarında uçmaya başlamış. MIT profesörleri Allen Haggerty ve Earll Murman, Sabrina'nın yeteneğinin standartların çok üzerinde olduğunu söylüyorlar.

Sabrina, bugüne kadar NASA ve Blue Origin girişimi için Jeff Bezos'un dikkatini çekmeyi başardı. Hakkında onlarca haber yapılan genç yeteneğin elinde akıllı telefonuyla Einstein'ın 2017 yılı versiyonu olduğunu düşünmemek gerekiyor. Akıllı telefon kullanmayan Sabrina'nın Facebook, Instagram ya da LinkedIn hesabı da yok. Websitesinin adresi ise http://physicsgirl.com/.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.