WEF Endüstri 4.0 Merkezi'nin ilk zirvesi düzenlendi, Türkiye'den iki isim zirvede söz aldı

WEF Endüstri 4.0 Merkezi'nin ilk zirvesi düzenlendi, Türkiye'den iki isim zirvede söz aldı

Endüstri 4.0 terimi dijital dönüşümü önemseyen şirketlerin ilgiyle takip ettiği konulardan biri. Dünya Ekonomik Forumu da bu dönüşümün takipçilerinden ve San Francisco’da Endüstri 4.0 için açılan merkezin ilk zirve toplantısını gerçekleştirdi. Murat Sönmez'in Başkan olarak görev aldığı merkezin açılış konuşmacılarından biri de Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu oldu.

WEF Endüstri 4.0 Merkezi, teknolojideki mevcut dönüşümleri ve hayatlarımızı nasıl etkileyeceğini inceleme altına alıyor ve bilişim ile endüstrinin bir araya getirildiği süreçleri takip ediyor. Dördüncü sanayi devriminin bilimsel, teknolojik alanlarda sağlayacağı faydaların gelişimini sağlamayı hedefliyor. Özel sektör-toplum birlikteliğinin hayata geçirildiği tek merkez olma özelliği taşıyan merkez, büyük veri (big data) ve nesnelerin interneti gibi alanlardaki yeni teknolojiler, konseptler, bilimsel gelişmeler ve yapay zeka, robotik, insansız araçlar, 3D yazıcılar gibi teknolojilerin oluşturacağı yeni iş modellerine odaklanıyor.

Turkcell’in de destekçileri arasında yer aldığı merkezdeki zirvenin açılış panelinde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Endüstri 4.0’ın dünyada yeni bir çağın başlangıcı olacağını anlattı ve “Sanayi Devrimi’nden itibaren gelişmelerin hep insansız teknolojiler üzerine olduğuna işaret etti. Endüstri 4.0’ın odağında ise insan unsurunun olacağını söyledi.

"İlk Sanayi Devrimi’nden itibaren bugüne dek teknoloji alanında gerçekleşen sıçramaları düşündüğümüzde, genellikle insansız arabalar, insansız araçlar, insan emeğine olan ihtiyacı en aza indiren fabrika makineleri, insanlar olmadan çalışan akıllı evler gibi ‘insansız teknolojiler’den söz ediyoruz. Bundan sonra yapmamız gereken ise bütün bunların içindeki ‘insan unsuru’nun farkına varılmasıdır” diyen Kaan Terzioğlu, Turkcell'in sadece bir mobil operatör olmadığını; eğitim, iş, sağlık ve diğer tüm alanlara dokunan mobil iletişim endüstrisinin bir parçası olduğunun da altını çizdi.

WEF Endüstri 4.0 Merkezi'nin ilk zirve toplantısına katılan diğer isimler arasında San Francisco Belediye Başkanı Edwin M. Lee, Salesforce CEO'su Marc Benioff, teknoloji şirketlerinin yöneticileri, akademisyenler, araştırmacılar, uluslararası örgütlerden (UNHCR, UNOCHA) inovasyon departmanlarının yöneticileri ve girişim temsilcileri de yer aldı.

Umuyoruz bu tür platformlarda yerli teknoloji şirketlerin katılımı önümüzdeki dönemde artarak devam eder ve teknoloji girişimcilerimizin de dünya arenasında yer söz aldığını görebiliriz. Aşağıda  WEF Endüstri 4.0 Merkezi'nin tanıtım videosunu, WEF sayfasında ise söz konusu panelin videosunu izleyebilirsiniz.

10 Mayıs 2017 tarihinde düzenleyeceğimiz Webrazzi İnovasyon konferansımızda endüstri 4.0 ve dijital dönüşümü etraflıca gündeme taşıyacağımızı da hatırlatmadan geçmeyelim.

https://www.youtube.com/watch?v=NNm5ucdHz8c

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.