Facebook'ta bireysel bağış toplamanın önü açıldı ve canlı yayınlara bağış butonu geldi

Arkadaşlarla haberleşmekten veya yeni insanlar tanımaktan çok daha fazlasını vadeden Facebook, şimdi de bireysel bağış kampanyası oluşturabilmenin önünü açtı.
Facebook'ta bireysel bağış toplamanın önü açıldı ve canlı yayınlara bağış butonu geldi

Biraz önce Facebook'un resmi blogunda açıklanan bilgilere göre Facebook kullanıcıları kendileri, bir arkadaşları veya kar amacı gütmeyen bir organizasyon için bizzat kendi profilleri üzerinden bir bağış kampanyası  açabilecek. Elbette bu özellik şimdilik sadece ABD'deki belli sayıda kullanıcıya açılmış durumda ve 6 farklı kategoride kampanya oluşturulabiliyor.

  • Eğitim: Ders ücretleri, kitap vb.
  • Tedavi: Sağlıkla ilgili sorunlar ve tedaviler
  • Evcil hayvan tedavisi: Veteriner masrafları vb.
  • Kriz durumları: Kamusal krizler veya doğal afetler
  • Kişisel acil ihtiyaçlar: Yangın, hırsızlık, kazan vb.
  • Cenaze veya geçim: Defin masrafları veya yakınını kaybeden kişinin geçim masrafları

18 yaş ve üzeri kullanıcıların faydalanabileceği kişisel bağış kampanyalarını oluşturan kullanıcılar arkadaşlarıyla paylaşım yapabiliyor ve direkt olarak Facebook üzerinden bağış hedefine yürüyebiliyor. Yeni kişisel bağış kampanyaları şu anda Facebook'un kontrolünden geçtikten sonra yayınlanıyor ancak ilerleyen aşamada bu sürecin nasıl işleyeceği meçhul. Zira Facebook Aralık 2016 itibarıyla günlük 1,23 milyar aktif kullanıcıya sahip bir ağ ve elle kontrole izin verilemeyecek kadar çok kişinin kişisel bağış kampanyası oluşturacağını söylemek mümkün.

Canlı videolara da bağış butonu geliyor

Daha önce kar amacı gütmeyen kurumların bağış toplamasına izin veren Facebook'un duyurduğu bir başka bağış adımıysa canlı video yayınlarıyla ilgili. Artık canlı yayın videolarına da bağış toplama butonu eklenebilecek ama bunu yapabilmek için ilgili sayfanın Facebook tarafından onaylanmış olması gerekiyor. Bu adım ünlülerin veya fenomenlerin Facebook üzerinden kazanç elde etmesini veya bağış toplamasını sağlayacak bir gelişme ki bu noktada Youtube'a muhalif bir özellik olduğunu da söyleyebiliriz.

Paylaşılan rakamlara göre Facebook 2016'da bağışcılar aracılığıyla 750 binden fazla kurum için bağış toplanmasına aracılık etmiş. Bakalım bu yeni özelliklerden sonra 2017 rakamları nasıl olacak ve bu alanda faaliyet gösteren GoFundMe gibi girişimler bu durumdan nasıl etkilenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.