SpaceX'in tarihi roket fırlatışı için geri sayım başladı

SpaceX'in tarihi roket fırlatışı için geri sayım başladı

SpaceX, uzaya yolculuk tarihinde bir ilki bugün gerçekleştirebilir. 30 Mart'ta kullanılmış bir uzay roketini ilk kez yerinden yörüngeye fırlatmayı deneyecek olan SpaceX için bu görev, kendi misyonu açısından kritik bir önem taşıyor.

SpaceX, 30 Mart'ta yani bugün NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden tarihi bir atış yapacak. Falcon 9 roketini Türkiye saatiyle gece 1:07'de uzaya fırlatmayı planlayan şirket, SES-10 iletişim uydusunu taşıyacak. SES görevi kapsamında fırlatılacak olan Falcon 9'un yalnızca ilk aşaması yeniden kullanılıyor olacak. Roketin ilk aşaması yaklaşık 11 ay önce uzay istasyonuna yük iletmesi için gönderilmişti. Ardından Atlantik Okyanusu'na başarılı bir iniş gerçekleştiren roket, bundan aylar sonra yeniden göreve hazır.

SpaceX'in ikinci el roketiyle atış maliyetinden yüzde 30 tasarruf sağlayacağı belirtiliyor. Yani normal koşullarda 62 milyon dolara mal olan bu görevden 18 milyon dolarlık bir tasarruf sağlanıyor. Ancak  bundan daha da önemlisi, uzaya yeniden kullanılabilir roketler göndermek, yakın Mars yolcuğumuz gibi önemli kırılımlar için kritik bir gelişme...

Tarihi roket fırlatış anını izlemek isterseniz bağlantıyı izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.