Eren Bali'nin yeni girişimi Carbon Health, 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Eren Bali'nin yeni girişimi Carbon Health, 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Eren Bali'nin yeni girişimi Carbon Health, 6.5 milyon dolar yatırım aldı.

Bugüne kadar 173 milyon dolar yatırım alan, dünya çapındaki en başarılı online eğitim platformlarından biri Udemy'nin kurucu ortaklarından olan Bali, kısa bir süre önce bu sefer sağlık alanında yine bir pazar yeri girişimi olan Carbon'u hayata geçirmişti.

Sizlere daha önce tanıttığımız Carbon Health, sağlık dikeyinde hastalarla doktorları bir araya getiriyor. Sadece mobilde çalışan girişim, San Francisco'da kapalı-beta olarak yayına başlamasının ardından bine yakın hastaya hizmet vermiş.

Hastaların mobil cihazlarından randevu alabilmesi, ödeme yapabilmesi ve test sonuçlarını-raporlarını takip edebilmesine yarayan Carbon Health'in bu yatırım turuna BuildersVC, Javelin Venture Partners, Two Sigma Ventures ve Bullpen Capital VC şirketleri ve bazı melek yatırımcılar katılmış.

Gelecek vaadeden bir alanda konumlanan girişim, kapalı-beta sürecindeki başarılı metrikleri ve Eren Bali'nin pazar yeri tecrübesiyle kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen adından söz ettirmeye başladı. Carbon Health şimdilik yalnızca Kaliforniya eyaletinde faaliyet gösteriyor.

500 Startups'ın Türkiye'ye dönük fonu olan 500 Istanbul ve Aslanoba Capital'in de yatırımcıları arasında bulunduğu Carbon Health'e dair gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.