Yenilenmiş Note 7 modelleri satışa çıkıyor

Yenilenmiş Note 7 modelleri satışa çıkıyor

Teknoloji dünyasının en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Samsung Galaxy Note 7, yenilenerek geri dönüyor. Geçtiğimiz Şubat ayında ‘elden geçirilmiş’ Note 7 modellerinin tekrar satılabileceğini sizlere aktarmıştık, bu dedikoduyu yaklaşık bir ay sonra doğrulayan Samsung, yenilenmiş Note 7 modellerinin satışa sunulacağını açıkladı.

İlginç olan ise bu kararın maddi nedenlerden çok çevreci nedenler sayesinde alınmış olması. İlk etapta Note 7 modelini bir daha piyasaya sürmeyeceğini açıklayan Samsung, Greenpeace ve diğer çevreci kuruluşların baskısı sonucunda bu kararından vazgeçti. Toplanan Note 7 modellerinin doğaya zarar vermemesi için alınan karar sonucunda, 3 adımlı bir plan oluşturuldu.

Planın en önemli kısmı ise kullanılabilir durumda olan Note 7 modellerinin sorunlu kısımları yenilenerek tekrar satışa çıkacak olması. Yenileme işleminde orijinalinden daha küçük ve gerekli testlerden geçmiş bir batarya kullanılmasının beklendiğini de ekleyelim. İkinci kısım ise yenilenemeyecek kadar kötü durumda olan Note 7'lerdeki kullanılabilir olan parçaların ayrıştırılarak başka cihazlarda kullanılması.

Planın son kısmı ise metal bileşenlerin 3. parti firmalar arayıcılığıyla çevre dostu yöntemlerle geri dönüştürülmesi. Çevrecileri oldukça sevindiren Samsung, aldığı bu kararlar sonrasında tekrar Note 7 modellerinden gelir elde edebilir. Buradaki asıl soru işareti ise yenilenerek satılacak olan Note 7 modellerinin talep görüp görmeyeceği. Samsung Galaxy Note 7 her ne kadar başarılı bir model olsa da, patlama haberleri henüz unutulmuş değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.