Kutuda Sanat Var: Sanat dikeyinde abonelik modelli e-ticaret girişimi

Kutuda Sanat Var: Sanat dikeyinde abonelik modelli e-ticaret girişimi

Sanat dikeyinde abonelik modelli e-ticaret girişimlerinden biri olan Kutuda Sanat Var, açılalı kısa bir süre olmasına rağmen 100 aboneye ulaşmayı başarmış.

Her ay abonelerine gönderdiği sanat kutularıyla bir yandan da sanatı yaygınlaştırmaya ve yaratıcılığı teşvik etmeye yarayan platform, kutularına bir adet sanat bahanesi, bir adet el ısıtma çalışması, sürpriz bir 'mutluluk nedeni' ve rengarenk kalemlerle farklı sanat malzemeleri koyuyor.

Bunun dışında bir komünite de yaratmaya çalışan girişim, abonelerinin kutulardan yaptığı işleri #içimdesanatvar hashtag'i ile paylaşmasını bekliyor. Paylaşılan çalışmalar arasında beğenilen işler ise Kutuda Sanat Var'ın sosyal medya hesaplarında paylaşılıyor ve bir sonraki ayın kutusunda 'öne çıkan sanatçı' olarak kendine yer buluyor.

Kutuda Sanat Var'ı 'hediye et' seçeneğini kullanarak bir defaya mahsus olarak sipariş edebilirsiniz. Kargo dahil olmak üzere aylık abonelik bedeli ise 89 TL olarak belirlenmiş.

Sarp Süerdaş tarafından kurulan Kutuda Sanat Var, aldığımız bilgiye göre bu yılın Ocak ayında hayata merhaba demiş ve organik bir büyümeyle 100 aboneyi geçmiş. Bu arada girişimin Startsub altyapısını kullandığını da belirelim.

Sanatı herkese ulaşılabilir kılmak gibi bir vizyonu da bulunan girişim hakkında kurucusu Sarp Süerdaş şunları söylüyor: "Sanatı toplumda yaygınlaştırmak için üyelerimize; ilham, bahaneleri, el ısıtma çalışmaları ve gerekli malzemeleri her ay sağlıyoruz. Kurduğumuz online komüniteyle sanat seven ve üreten bireylerin işlerini görünür kılmak da hedeflerimiz arasında. Türkiye’de eksik olan kolektif bir sanat hesabı olmayı amaçlıyoruz."

Abonelik bedeli biraz yüksek gibi dursa da hobi/sanat dikeyindeki kişilerin ilgisini çekebilecek olan Kutuda Sanat Var ve diğer abonelik modelli e-ticaret girişimlerini takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.