Tesla, 54 binden fazla güneş paneli ve dev bir batarya ile Hawaii'nin Kauai Adası'na elektrik sağlayacak

Tesla, 54 binden fazla güneş paneli ve dev bir batarya ile Hawaii'nin Kauai Adası'na elektrik sağlayacak

Tesla, güneş panelleri ve dev bataryaları ile Hawaii'nin Kauai Adası'nın elektrik ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz çarşamba günü yapılan resmi duyuruyla beraber Kauai Adası'nda kurulan 54.978 solar panel ve 272 dev batarya ile bu enerjiyi sağlamaya başlıyorlar.

Güneş panelleri 13 megavat enerji üretimi kapasitesine sahip. Gündüz üretilen enerji ile gün içerisindeki enerji ihtiyacını sağlarken bir yandan kurulan 272 Powerpack 2 batarya, gece kullanılacak enerjiyi depolayacak. Böylece güneş olmayan zamanlarda da enerji ihtiyacı karşılanmış olacak.

Kurulan bu sistem sayesinde Kauai Adası elektrik ihtiyacını güneşten sağlarken her yıl 1.6 milyon galon yani 6 milyar litreden fazla fosil yakıt tüketiminin önüne geçmiş olacak. Tesla bu sistemi aşamalı olarak devreye alacak.

Tesla, geçtiğimiz kasım ayında satın aldığı SolarCity ile beraber güneş enerjisi dünyasında çığır açan işler yapmaya başladı. Şu anda ABD'ye bağlı Amerika Samoa'sındaki Ta'u adası'nın neredeyse tamamı yine Tesla tarafından kurulan güneş panelleri ve bataryalar sayesinde elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Kauai Adası'nda bulunan partner KIUC, Tesla ile yaptığı 20 yıllık anlaşmada, 1 kilovat/saat enerjiyi 0.139$'a satın alacak.

Tesla'nın güneş panelleri ve bataryaları ile kendine bağımlı hale getirdiği yerlerin sayısı oldukça hızlı bir şekilde artıyor. Elon Musk'ın yeterince iyi bir insan olduğunu düşünüyoruz fakat bir yandan da bir yanının da iş adamı olduğunu unutmamak gerekiyor. Solar panel üretiminin ve güneşten elde edilen enerjinin satışı konusunda hükümetlerin oldukça dikkatli anlaşmalar yapması gerektiğini düşünüyorum. Şu aşamada fosil yakıttan kurtulma fırsatı yarattığı için olaya farklı açılardan yaklaşmak biraz problem olsa da önümüzdeki yıllarda daha büyük problemler yaratmaması açısından bu konuya da eğilmek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.