Vimeo, 360 derece video desteğine kavuştu

Popüler video paylaşım sitelerinden Vimeo, nihayet 360 derece video desteğine kavuştuğunu duyurdu. Her ne kadar geç olsa da rakiplerine oranla daha kaliteli bir 360 derece video desteği vermeye hazırlanan Vimeo, 8K çözünürlük, monoskopik/stereoskopik video, çevrimdışı oynatma ve izleyicilerin kendilerini konumlandırmasını sağlayan bir kullanıcı arayüzü gibi özellikler sunacak.

Pek çok popüler platformun 360 derece videoyu desteklediğini, hatta Vimeo'nun en büyük rakibi Youtube'un buna 2015'te başladığını hatırlatalım.

"360 Video Okulu" adında bir seriye de başlayacak olan Vimeo, bu seri sayesinde 360 derece videoların nasıl üretileceğini online olarak öğretecek. Şimdilik 360 derece video desteğinin Web, Android, iOS platformları için kullanıma sunulduğunu da hatırlatalım.

Zeiss VR One, Samsung Gear VR ve Google Daydream sanal gözlükleri için de kullanıma sunulan Vimeo'nun 360 derece video desteği, sanal gerçeklik teknolojilerinin önemli oyuncuları olan Oculus Rift ve HTC Vive için de kısa süre sonra kullanıma sunulacak. Vimeo içerisinde yer alan 360 Cinema kanalında şimdiden 20 adet 360 derece video paylaşıldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.