IAB: 1 TL'lik dijital reklam yatırımı ekonomiye 17,2 TL katkı sağlıyor

IAB: 1 TL'lik dijital reklam yatırımı ekonomiye 17,2 TL katkı sağlıyor

Webrazzi Dijital konferanslarının düzenli katılımcılarından IAB Türkiye, bu yıl farklı bir konuyu gündeme taşıdı. IAB Türkiye'nin Ipsos Türkiye ile birlikte düzenlediği Dijital Reklamın Ekonomiye Katkısı Araştırması'nın sonuçlarının paylaşıldığı oturumda, IAB Türkiye'den Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Kurşun, Başkan Yardımcısı ve Eğitim Yürütme Kurulu Başkanı  Neslihan Olcay ve Ipsos Türkiye'den Selçuk Akbaş yer aldı.

IAB Türkiye'nin Dijital Reklamın Ekonomiye Katkısı Araştırması, IPSOS Genetik Algoritma yöntemiyle, GSYİH verileri, medya yatırımları, nüfus ve işsizlik ile modelleme yaparak, dijitalin, toplam ekonomiye doğrudan ve dolaylı etkisini hesaplanmış. Buna göre dijital reklam 2015’te ekonomide 27,5 milyar TL katkı sağladı ve 1,26 milyon kişilik istihdam yarattı.

Dijital reklam yatırımlarının yüzde 1 artmasının milli gelirde 450 milyon TL’lik büyüme sağlıyor ve  1TL’lik dijital reklam yatırımının ekonomiye 17,2 TL olarak dönüyor. Dijital reklam yatırımları 2016'da toplam 27,6 milyonluk işgücünün 3,6 milyonunu destekledi.

Reklamlar bağımsız mobil uygulamalardan dev medya grupları ve etkinlikler için çok uzun bir süredir en önemli gelir kanalı. Ipsos ve IAB araştırması reklam yatırımlarının bu yönünü ortaya koymasıyla önemli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.