Volkswagen'den sürücüsüz otomobil konsepti: Sedric

Volkswagen'den sürücüsüz otomobil konsepti: Sedric

Otomobil pazarının tüm büyük oyuncuları geleceğin teknolojisi olan sürücüsüz araçlar üzerinde çalışıyor. Emisyon skandallarıyla sarsılsa bile hala pazarın en önemli üreticilerinden biri olan Volkswagen, tamamen sürücüsüz konsept tasarımı Sedric'i tanıttı.

Dün Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılan Sedric, Volkswagen'in iddiasına göre tamamen sürücüsüz olarak tasarlanmış ilk otomobil. '5. seviye' sürücüsüz otomobil olacak olan Sedric, şoföre asla ihtiyaç duymayacak. Sedric adı, "self-driving car" (sürücüsüz otomobil) kelimelerinin kısaltmasından oluşuyor.

Alışılmışın dışında bir tasarımla karşımıza çıkan Volkswagen Sedric, bir spor arabadan çok aile arabası olarak tasarlanmış. 4 kişilik oturma kapasitesine sahip olan Sedric, içerisinde geniş bir yaşam alanı sunuyor. Ön kısmında kokpit ve direksiyon yerine geniş bir ekran bulunduran Sedric, gelecek için atılmış önemli bir adım gibi görünüyor.

Volkswagen'in Sedric'in çıkış tarihi veya fiyatıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadığını da ekleyelim. Tabii ki şimdilik Sedric'in sadece bir konsept tasarım olduğunu ve hiçbir zaman seri üretimine başlanmaması gibi bir seçenek olduğunu da hatırlatalım. Sedric'le birlikte başlayan 5. seviye sürücüsüz otomobil furyasının 2017 yılında karşımıza sık sık çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.