360 derece video kaydı yapabilen akıllı telefon: ProTruly Darling

360 derece video kaydı yapabilen akıllı telefon: ProTruly Darling

Dünyanın ilk "VR akıllı telefonu" olarak tanıtılan Darling, herhangi bir aksesuara gereksinim duymadan 360 derece video kaydı yapabiliyor. Çin’li ProTruly firmasının ürettiği Darling, 360 derece video kaydı sunması nedeniyle ilginç bir tasarıma sahip.

Hem ön hem de arkasında dev birer kamera bulunduran Darling, Mobil Dünya Kongresi'nde görücüye çıktı. 5.5 inçilik Full HD bir ekranla gelecek olan ProTruly Darling, MediaTek Helio X20 MT6797 işlemcisini kullanıyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama desteği de sunan Darling, 3560 mAh büyüklüğünde bir bataryaya da sahip.

Bağlantı noktası olarak USB-C kullanan ProTruly Darling, Android Marshmallow işletim sistemine ve parmak izi sensörüne de sahip. 360 derece fotoğraf ve video kaydına imkan tanıyan kameraların 13 megsapiksel olduğunu da ekleyelim.

360 derece videoların popülerliğinin hızla arttığını, Facebook ve Youtube gibi önemli platformlar tarafından desteklendiğini de hatırlatalım. ProTruly'in söylediğine göre Darling'le çekilen videoları Facebook ve Youtube üzerinden kolayca paylaşmak da mümkün olacak.

Ayrıca ProTruly Darling'in aynı teknik özelliklere sahip fakat tasarım anlamında farklılıklar sunan üst düzey bir versiyonu olduğunu da belirtelim. ProTruly Darling'in üst düzey versiyonunun tasarımında deri kaplama, altın şerit ve 4 adet elmas kullanılmış. Şimdilik sadece Çin için satışta olan Darling'in standart modelini 600, üst düzey modelin ise 1300 dolar fiyat etiketine sahip olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.