Alibaba'dan Hindistan'ın en büyük e-ödeme şirketi Paytm'e 177 milyon dolar yatırım

Alibaba'dan Hindistan'ın en büyük e-ödeme şirketi Paytm'e 177 milyon dolar yatırım

Çinli e-ticaret devi Alibaba, Hindistan'ın en büyük ödeme altyapısı ve e-ticaret şirketi Paytm'e yapılan 200 milyon dolarlık yatırım turuna öncülük etti. Paytm tarafından yapılan açıklamaya göre Alibaba'ya ait olan Alibaba Singapur E-commerce Pvt Ltd şirketi, Paytm'in e-ticaret operasyonuna 177 milyon dolarlık yatırım yaptı, kalan 23 milyon dolarlık yatırım tutarı ise SAIF Partners ve girişimin eski yatırımcılarından geldi.

Alibaba yatırımıyla birlikte, Paytm'in pazaryeri ünitesi tek başına bir 'unicorn' özelliğine kavuşuyor. Hindistan'da Flipkart ve Amazon gibi rakiplerle mücadele etmesini sağlayacak olan bu yeni yatırım, Alibaba'nın Hindistan pazarında attığı kayda değer büyük adımlardan bir tanesi olarak da tarihe geçiyor.

E-ticaret açısından çok potansiyel vaat eden bir pazar olan Hindistan, Çinli Alibaba'nın da öncelikli pazarlarından. Paytm, e-ticaretle birlikte dijital cüzdan ve ödeme çözümleri de sunan geniş bir altyapıya sahip olduğundan, Alibaba için stratejik bir fintech platformu. Yatırım sonrasında Paytm markasının sahibi olan çatı şirket One 97, operasyonlarına aynen devam edecek; Alibaba bu dev yatırıma rağmen Alibaba ismini öne çıkartmak yerine Hindistan'da Paytm ismiyle yola devam edecek ve yatırımını değerlendirmeye çalışacak.

Hatırlayacağınız üzere Alibaba son olarak Moneygram'ı satın almış, Paytm'in çatı şirketi One 97'ye de geçen yaz Tayvanlı MediaTek'den 60 milyon dolar yatırım gelişti. O dönem Paytm hedefinin bankacılık sektörüne giriş olarak koymuştu. Bakalım pazaryeri operasyonu tarafında Alibaba'dan destek alan Paytm, kendisini daha farklı konumlandırarak ve gerekli lisansları alarak bankacılık sektörüne mi giriş yapacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.