Yerli girişim Your Porter, Airbnb'de birden çok daire kiralayanların yardımına koşuyor

Yerli girişim Your Porter, Airbnb'de birden çok daire kiralayanların yardımına koşuyor

İnternet üzerindeki büyük platformlar sadece belli sektörlerin iş yapış şekillerini değiştirmekle kalmadı, aynı zamanda kendi dikeylerinde yeni hizmetlerin filizlenmesini de sağladı. Your Porter App de bu şekilde ortaya çıkan ve Airbnb üzerinden kendi pazarını yaratan bir uygulama.

2016 yılının başında Erinç Arık ve İsmail Can Lermi tarafından kurulan Your Porter, birden fazla Airbnb dairesi yöneten ev sahiplerine/ajanslarının derdine çare oluyor. Günlük operasyon yönetimini kolay ve işlevsel halen getiren uygulamayla misafir iletişimi, takım üyeleri arasında temizlik, karşılama gibi konularda koordinasyon sağlanabiliyor. Airbnb dışındaki kanallardan da rezervasyon alan kullanıcıların tüm müsaitlik durumlarını tek bir takvimden yönetmesini sağlıyor.

iOS, Android ve web platformlarında kullanılan Your Porter'ın önemli bir özelliği de otomasyona izin vermesi. Yani oluşturulan otomasyon kuralları ile misafirlere gönderilen bilgi notlarını ve çalışanlara gönderilen günlük iş planlarını düzenli olarak iletilip zaman tasarrufu sağlanabiliyor.

İstanbul Erkek Lisesi'nden sınıf arkadaşı olan kurucular, Your Porter App'i 3 aylık bir geliştirmeyle hayata geçirmiş ve Airbnb Open Paris konferansında tanıtmayı başarmış. Aldığım bilgilere göre de şu anda Your Porter App üzerinde yönetilen daire sayısı 1000'e yakın. Bunların yüzde 25'i son bir ayda kayıt olan kullanıcılara ait ve özellikle Amerika ve Avustralya pazarlarında hızlı bir büyüme yakalanmış. Uygulama üzerinden gönderilen günlük e-posta, SMS ve Airbnb mesajlarının sayısı ise her gün binlerle ifade ediliyor.

Tek listeleme için kullanıcılarından ücret almayan Your Porter, sonraki listelemeler için daire başına 5-6 dolarlık bir ücret talep ediyor.

Your Porter App'in kurucuların Erinç Arık, dünya genelinde 3 milyondan fazla Airbnb kaydı olduğunu ve bazı istatistiklere göre bunların yarısına yakının Your Porter App'i kullanabileceğini söylüyor. Diğer benzer girişimlerle ilgili olarak da şunları söylüyor;

"San Francisco merkezli Guesty, Barcelona merkezli Vreasy gibi aynı hedef kitleye ürün sunan girişimlerden farklı olarak Your Porter App şu anda profesyonel Airbnb ev sahiplerine yönelik mobil çözümler sunan tek girişim. Airbnb ev sahipleri sürekli hareket halinde olduğu için mobil odaklı olmanın büyümemizde büyük katkısı olduğunu düşünüyoruz. 2017 sonuna kadar platform üzerinde yönetilen kayıt sayısını 10 binin üzerine çıkarmak istiyoruz."

İlk sermaye mobil modem kiralama işinden

Your Porter App'in yukarıda gördüğünüz gibi somut bir gelir modeli var ama girişimcilerimiz, bu işin ilk sermayesini yine başka bir girişim üzerinden elde etmiş. Türkiye'ye gelen turistlere mobil modem kiralayan Alldaywifi.com'dan elde edilen kazançlar Your Porter App'in yatırım olmadan küresel pazara çıkmasını mümkün kılmış.

Şu anda Brezilya, Avustralya, Kosta Rika ve Singapur gibi farklı ülkelere müşterisi olan Your Porter App''in kesinlikle küresel bir girişim olduğunu söyleyebiliriz. Diğer yandan bu dikeydeki bir iş için yerel bir girişim olarak kalmak oldukça zor olsa gerek. Kurucuların Alldaywifi üzerinden kazandığı tecrübenin Your Porter App için özel bir katkısı olduğunu gayet net.

Detaylı bilgileri için yourporter.com'u ziyaret edebilir, eğer Airbnb'de birden fazla daire kiralaması yapıyorsanız işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.