Mentorink.com: Mentorluk çalışmalarını verimli hale getiren SaaS platformu

Mentorink.com: Mentorluk çalışmalarını verimli hale getiren SaaS platformu

Usta-çırak ilişkisi zanaat işlerine has görünse de 'deneyim paylaşımı'nın her alanda fayda getirdiği söylenebilir. Mentorink.com da bu modeli dijital ortama taşıyor ve hem kurumların hem de bireylerin verimli bir mentor-menti ilişkisi kurmasını sağlıyor.

İhtiyaçlara yanıt veren bir ürün

2014 yılında Bekir Topaloğlu, Mahmut Kafkas ve Burcu Annakkaya tarafından kurulan ve 2015 Mayıs ayında yayına başlayan Mentorink, bir çok örnekte gördüğümüz gibi mevcut ihtiyaçları karşılamak için hayata geçirilmiş. Bekir Topaloğlu, "Kendi hayatlarımızda bir çok kez mentor-menti tecrübesi yaşadık ve bu çalışmaların olağanüstü faydasını gördük. Fakat bu konuda kolay erişilebilir ve sistematik bir çözümün olmadığını farkettik ve kendimiz adım atmak istedik" diyor ve Mentorink'in kuruluşunu özetliyor.

Hem kurumlar hem de bireyler faydalanabiliyor

Mentorink, SaaS modeliyle şirketlerin kurum içi mentorluk faaliyetlerini yönetmesini sağlarken, bireysel başvuruları da kabul ediyor. Siteye kayıt olup profilini dolduran kullanıcılar, hangi alanda mentor/menti aradığını belirtiyor ve Mentorink'in akıllı eşleştirme sisteminden çıkacak sonucu beklemeye başlıyor.

Bekir Topaloğlu'ndan aldığım bilgilere göre şu anda Mentorink Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde ve STK’larında kullanılmaya başlanmış. Düşük maliyetli ve ölçülebilir bir çözüm sunduklarını söyleyen Topaloğlu mentorluk çalışmalarını "Başkalarının deneyimlerinden daha hızlı ve az masraflı öğrenme imkanı" olarak tanımlıyor ve 3 basamakta (Akıllı Eşleşme, Akıllı Etkileşim, Akıllı Ölçümleme) yeni nesil bir çözüm sunduklarının altını çiziyor.

Topaloğlu, mentorluk/mentilik yapmış kişilerin iş hayatlarında 5 kat daha sık terfi aldığını, mentorluk/mentilik yapmış kişiler yüzde 20 daha fazla kazanç elde ettiğini ve Fortune500 şirketlerinin yüzde 70'inden fazlasının mentorluk programları uygulandığını da ayrıca paylaşıyor.

Kısacası günümüzde bilgiye erişimin kolay, bilgi kaynaklarının da oldukça zengin olduğu malum fakat deneyim edinmek halen çetrefilli bir iş. Mentorink de bu noktada anlamlı bir altyapı sunuyor. Umarım Türkiye'de SaaS kullanımının farklı bir alanda yaygınlaştığını daha görebiliriz. Hatta ben de bir profil oluşturarak Mentorink'in faydalarını görmek istediğimi söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.