Softbank, paylaşımlı ofis girişimi WeWork için beklenen yatırımını 4 milyar dolara çıkarabilir

Softbank, paylaşımlı ofis girişimi WeWork için beklenen yatırımını 4 milyar dolara çıkarabilir

100 milyar dolarlık dev teknoloji yatırım fonu peşindeki SoftBank'ın WeWork'e 1 milyar dolar yatırım yapacağı yönündeki dedikodular bu ay başında paylaşılmıştı. Yeni bilgiler ise paylaşımlı ofis alanları sağlayıcısı WeWork'ün 4 milyar dolara kadar yatırım alabileceğini gösteriyor.

CNBC'nin konuya yakın kaynaklara dayanarak verdiği habere göre SoftBank, ilk yatırım görüşmelerinin ardından yatırım tutarını artırmayı düşünmüş. İlk aşamada 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlayan SoftBank, paylaşılan bilgilere göre ikinci turda 1 milyar dolarlık yatırım yapabilir. Hatta ikinci tur da yatırımının 2 milyar dolar seviyesinde olabileceği söyleniyor ki bu da toplam yatırım tutarının 4 milyar dolara çıkabileceği anlamına geliyor.

Geçen yıl 17 milyar dolar değerlemeden yatırım alan WeWork'ün bu muhtemel yatırımla 20 milyar dolardan değerleneceği de gelen bilgiler arasında. Bu değerleme WeWork'ü borsa açık olmayan en değerli girişimlerden biri yaparken New York merkezli girişimler için de ayrı bir başarı anlamına geliyor. Kaynakların paylaşımına göre SoftBank'ın hisse başına 44,10 dolardan yatırım yapması bekleniyor.

Hiç şüphe yok ki SoftBank'ın yatırımı WeWork'ü mevcut pazarlarda daha güçlü hale getirecek. Ancak yeni yatırımın asıl önemli taraflarından biri WeWork'ün Asya açılımını destekleyecek olması. Şu anda 15 ülkede ve 150'den fazla yerde hizmet veren girişim, bir süre önce Hong Kong ve Shanghai'da ilk ofislerini açacağını duyurmuş, Asya pazarında genişlemek istediğini göstermişti. SoftBank'ın da bu noktada doğru bir yatırımcı olacağını pekala söyleyebiliriz.

WeWork'ün ofis tarafında Microsoft gibi şirketlere toplu kiralamalar yaparken, paylaşımlı ev konsepti WeLive ile farklı bir çıkış da yaptığını da hatırlatmadan geçmeyelim ve Foxconn'un SoftBank Asia Capital fonuna 600 milyon dolar ile katılacağı ve yüzde 54.5 pay alacağını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.