SanatBulur.com: Resim, fotoğraf, heykel ve dijital sanat alanlarındaki eserler için pazar yeri girişimi

SanatBulur.com: Resim, fotoğraf, heykel ve dijital sanat alanlarındaki eserler için pazar yeri girişimi

Sanat eserlerinin erişilebilirliğini arttırıp sanatçılara da temsil bağı olmadan orijinal eserlerini diledikleri fiyat etiketiyle insanlara ulaştırma şansı tanıyan SanatBulur.com, kısa bir süre önce yayın hayatına başladı.

Bugün 20 sanatçının 250 civarındaki sanat eserini bünyesinde barındıran platform, resim, fotoğraf, heykel ve dijital baskı gibi kategorilere sahip.

Pazar yeri modelli bir girişim olan SanatBulur, sanatseverlerle sanatçıları bir araya getiriyor. Lojistik ya da maddi sebeplerle sanat galerilerine yolu pek düşmeyen kişilerle, her koşulda daha çok sanatsevere ulaşmak isteyen sanatçıları kendi platformunda bir araya getiren girişimin gelir modeli ise gerçekleşen satışlardan komisyon almak üzerine kurulu.

Kurucu ortaklara göre girişimin sunduğu en büyük değer yargısı, orijinal sanatı herkes için ulaşılabilir kılmak

Sanatçılardan profil oluşturma veya eser ekleme gibi aksiyonlar için herhangi bir ücret talep etmeyen platform, gerçekleşen satışlardan yüzde 20 komisyon alıyor. Pazar yerlerinin sıklıkla tercih ettiği güvenli ödeme mekanizmasını da kuran girişim, pazardaki komisyon oranlarının fiziksel mekan ve galerilerde çok daha yüksek olduğunun altını çiziyor.

SanatBulur'un kurucu ortaklarından Recep İlkbahar, girişimin çıkış noktasını şu sözlerle anlatıyor: "Ülkemizde sanat piyasasının ilk defa düşüşe geçtiği 2015 senesinin hemen ertesinde, özellikle komisyon oranları %40-60’lara varan fiziksel galerilere bir alternatif olmak ve sanatın büyük şehirler dışına yayılamaması sorununu çözmek amacıyla teknik ve sanatsal iki farklı ekibin bir araya gelmesiyle SanatBulur.com doğdu."

Girişimin bir diğer kurucu ortağı Onur Basat, ayrıca platformda Sanat Eleştirmeni Kültiğin Kağan Akbulut da küratör olarak yer alıyor.

Girişimcilerden aldığımız bilgiye göre; offline hayattaki sanat galerileri ve online olarak edisyon satışı yapan platformlara bir rakip olarak konumlanan SanatBulur, öncelikle Türkiye'de adından söz ettirip sonrasındaysa yurtdışına açılma niyetindeymiş. Arap Yarımadası ve Avrupa için şimdiden pazar araştırmalarına başlayan girişimin tüm Türkiye için ücretsiz kargo seçeneğine sahip olduğunu da belirtelim.

Bugüne kadar yatırım almadan gelen ve önümüzdeki aylarda da kullanıcıların sanat eserlerinin evlerine nasıl duracağını görebileceği, VR destekli bir mobil uygulama yayınlamayı planlayan SanatBulur hakkındaki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.