Fitbit, Pebble için 23 milyon dolar ödemiş

Fitbit, Pebble için 23 milyon dolar ödemiş

Fitbit, geçtiğimiz Aralık ayında sevilen akıllı saat üreticisi Pebble'ı satın almış, fakat anlaşmanın bedeli hakkında bir açıklamada bulunmamıştı. Fitbit'in, Pebble ve varlıkları için toplamda sadece 23 milyon dolar ödediği dün ortaya çıktı.

Aralık ayında anlaşmanın detayları paylaşılmamış olsa da, 34 ila 40 milyon dolar arasında bir bedelden söz ediliyordu. Hatırlatmak gerekirse Pebble, sadece 2015 yılındaki Kickstarter kampanyasından 20.3 milyon dolar toplamayı başarmıştı. Kısacası sahip olduğu borçlar nedeniyle Pebble'ın oldukça cüzi bir rakama Fitbit'e satıldığını söyleyebiliriz.

Ayrıca anlaşmanın ardından Pebble ekibinin yüzde 60'ının işine son veren Fitbit'in, sadece yazılımcıları ekibine kattığını da ekleyelim. Pebble'ın ardından bir başka akıllı saat üreticisi olan Vector'ü de satın alan Fitbit, bu satın alma için ise 15 milyon dolar ödedi.

Kısacası giyilebilir teknoloji pazarının lideri olan Fitbit için işlerin yolunda gittiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Son olarak gelirlerinin yaklaşık yüzde 96'sını Charge 2, Alta, Blaze ve Flex 2 modellerinin satışından elde eden Fitbit'in aktif kullanıcı sayısını 16.9 milyondan 23.2 milyona çıkardığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.