Apple sosyal ağ girişimi icloud.net'i satın aldı ve kapattı

Apple sosyal ağ girişimi icloud.net'i satın aldı ve kapattı

Apple gibi dünyanın en büyük şirketleri bile marka adı konusunda küçük girişimlerle karşı karşıya gelebiliyor. Daha önce iCloud markası için farklı satın almalar yapan ve davalar açan Apple, bu kez iCloud.net adlı bir sosyal ağı satın aldı ve yakında siteyi kapatmaya hazırlanıyor.

Asyadaki kullanıcılara hitap eden bir sosyal ağ olan iCloud.net, kendi sitesinde paylaştığı bilgilere göre bu ay (Şubat 2017) sonunda kepenk indirecek. 1 Mart 2017 itibarıyla da tüm kullanıcı verileri silinecek ve iCloud.net bir sosyal ağ olarak tarihe karışacak. iCloud.net'in geliştiricisi Tong Lei, sahibi olduğu farklı siteleri yönetmeye devam edeceğini açıklıyor ve sosyal ağ işinden uzak duracağını açıklıyor ama satın alma konusunda herhangi bir finansal detay paylaşılmıyor.

Sanırım çoğumuz iCloud.net'in 1 Mart'tan itibaren iCloud.com'a yönlendirileceğini tahmin ediyordur ve bu noktada iCloud.com'un Apple'a geçişinden de bahsetmekte fayda var. Zira Apple, iCloud adlı bulut depolama hizmetini açmadan önce Xcerion adlı İsveçli bir yazılım firması iCloud.com'un sahibiydi. Aşağıda paylaştığım 170 icloud markalı alan adına da sahip olan Xcerion, 47 million Kroner (5,2 milyon dolar) karşılığında tüm alan adlarını Apple'a transfer etmişti.

Yine Apple'ın ABD'de kurulmuş iCloud Communications adlı bir şirkete de dava açtığını ve iCloud’un aslında kendisine ait olduğunu iddia ettiğini paylaşmıştık. Şu anda Apple'ın sahibi olmadığı bilinen iCloud.co.uk gibi çalışmayan bir adres var ama bu adreste herhangi bir site yer almıyor.

Konuyla ilgili eklenmesi gereken bir diğer noktaysa Apple'ın sosyal nitelikli yeni uygulamalar çıkaracağına dair rivayetler. Bloomberg'in duyumları doğruysa Apple önümüzdeki dönemde sosyal bir fotoğraf paylaşım uygulaması çıkarabilir. Bu uygulamanın iCloud adıyla bağlantılı olup olmayacağı meçhul ama Apple'ın sosyal ağ tarafında iCloud.net'in varlığına daha fazla tahammül etmek istememesi makul gözüküyor.

iCloud.net'in nasıl kullanılacağını kısa vadede 1 Mart 2017'de göreceğiz. Apple'ın sosyal açılımları içinse en azından yaz aylarını beklememiz gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.