Yeni iPhone'da Touch ID'nin yerini 3D yüz tarama alabilir

Yeni iPhone'da Touch ID'nin yerini 3D yüz tarama alabilir

Başta Apple, Google ve Facebook olmak üzere, teknoloji şirketleri için yüz tanıma neredeyse standart bir pratik haline geliyor. Öyle ki Apple'ın önümüzdeki Eylül'de tanıtması beklenen yeni iPhone modelinde Touch ID'nin yerini yüz tanıma alabilir.

JPMorgan analisti Rod Hall'ın ortaya attığı iddiaya göre iPhone 8 ya da iPhone X olarak anılan yeni iPhone'da parmak iziyle giriş teknolojisi yerine 3D yüz tarama kullanılacak. Ana menü tuşunun ve kenarların olmayacağı yeni iPhone'un ön yüzünde, parmak izi doğrulamanın ekrandan sağlanacağı düşünülüyordu, bugüne kadar. Ancak bu haberle, Apple'ın tamamen yeni bir uygulamaya geçme olasılığı da belirmiş oldu. Daha önce analizlerini aktardığımız KGI'ın tahminleri arasında Apple'ın yeni iPhone'da Touch ID ile birlikte yeni bir biyometrik kimlik doğrulama sistemi sunacağı da yer alıyordu. Yani Apple'ın her iki sistemi birden kullanması da olası.

Rod Hall'ın tahmininde yüz tanımaya dayalı kimlik doğrulama sisteminin Touch ID'ye göre daha güvenli olduğu ve Touch ID'nin çalışmadığı, örneğin parmağınızın ıslak olduğu durumlarda kullanımının daha kolay olacağı bilgisi yer alıyor. Bununla birlikte yüz tanıma Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) platformlarının kullanıldığı durumlarda daha elverişli bir giriş sistemi olabilir. 3D tarayıcı entegrasyonu yalnızca kullanıcının yüzünü değil, ellerini ve etrafındaki objeleri de tarayarak, alternatif gerçeklikler için yeni bir kapı açabilir, analiste göre.

Apple geçtiğimiz yıl yüz ifadelerinden gerçek zamanlı olarak duygu okuyan yapay zeka girişimi Emotient'i satın almıştı.

Görsel kaynak: CNN

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.