İşletmeler için Spotify girişimi Soundtrack Your Brand, 22 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler için Spotify girişimi Soundtrack Your Brand, 22 milyon dolar yatırım aldı

İnsan davranışları üzerindeki etkisi bilimsel olarak ispatlanan müzik, özellikle bireysel müşteriye satış yapan fiziksel perakende mağazalarının olmazsa olmazı. Buna rağmen, belki arka planda kaldığı için, çoğu zaman görmezden gelinen bu alanda, kötü müzikle mücadele eden bir girişim var. Arka planda çalınan müziklerin yönetilmesini sağlayan Soundtrack Your Brand, Spotify'ın bireysel dinleyiciler için yaptığını işletmeler için yapıyor. Girişimin bu alandaki başarısı ona, 22 milyon dolarlık yeni yatırım getirdi.

Bir kafede, otelde, restoranda ya da mağazada dinlediğiniz müziklerin birçoğu modası geçmiş yöntemlerle yayınlanıyor. Tekil mağazalar için kişilerin bir Spotify hesabı açıp, gün içinde çalacakları müziğe karar vermeleri yeterliyken, zincir mağazalar için durum epey karışık olabiliyor. Starbucks ya da Zara gibi çokuluslu zincilerin şubelerindeki müzikleri Sountrack Your Brand gibi platformda epey kolaylaşıyor.

İsveç merkezli Soundtrack Your Brand, İsveçli akrabası Spotify tarafından maddi manevi açılardan destekleniyor. Bugüne kadar aldığı yatırım 32.9 milyon dolara çıkan girişimin yatırımcıları arasında Spotify da yer alıyor. Spotify'da bir zamanlar küresel iş geliştirmeden sorumlu Ola Sars ve Andreas Liffgarden tarafından 2013'te kurulan girişim, bugün Spotify Business ve Soundtrack Business olmak üzere iki teklif sunuyor müşterilerine. Spotify'ın kurumsal versiyonu olarak niteleyebileceğimiz servis, mağazaların müziklerinin bir merkezden yönetilmesini sağlıyor. Bu sayede lisans sorunları da ortadan kalkmış oluyor.

Soundtrack Your Brand, aldığı yeni yatırımla dünya genelinde alanında liderliği pekiştirmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.