Apps.com.tr'nin yeni oyunu A Word kelime oyunu severleri bekliyor

Apps.com.tr'nin yeni oyunu A Word kelime oyunu severleri bekliyor

2014 yılında mobil uygulamalar geliştirmek üzere kurulan Apps.com.tr, yeni oyunu A Word (Android, iOS) ile kelime oyunu severleri yakalamak istiyor.

Sekiz yıldır mobil uygulamalar geliştiren Erdem Lafcı, Burak Aydın, Sedat Kurt ve Mert Şimşek tarafından kurulan Apps, Ankara merkezli bir şirket. Bilkent Cyberpark ve TOBB Garaj bünyesinde iki ofisinde genellikle savunma sanayi ve enerji şirketlerine kurumsal native uygulamalar geliştiriyor. Zaman zaman girişimler için de uygulamalar geliştiren Apps'ın yeni uygulaması A Word ise kendi adına çıkardığı 2. oyun uygulaması.

Petek içindeki kelimeleri bulun

Oyuna geçecek olursam, A Word'de de diğer oyunlarda olduğu gibi kelime tahmini yapmanız bekleniyor. Size verilen ipucuna göre petek motifinde gizli kelimeyi bulmanız gerekiyor. Kelimeleri buldukça seviye atlıyor, seviye atladıkça karşınızda daha büyük/karmaşık bir harf peteği buluyorsunuz. Hem tüm oyuncular içindeki hem de arkadaşlarınız arasındaki başarı sıralamanızı görebiliyorsunuz. Oyunun iOS ve Android platformlarında yayınlanması da bu anlamda oyunun sosyal açıdan daha zengin olmasını sağlıyor.

Yaklaşık 1 ay önce sessiz sedasız yayınlanan Apps, aldığım bilgilere 1500'den fazla indirme almış. Oyuncular her açışta ortalama 17 dakika uygulamada kalıyor (session time) ve günlük ortalama 42 dakika harcıyor. Haftalık kullanıcı tutma (retention) oranı ise yüzde 46 civarında.

Oyunu oynadıkça acemi, çaylak, amatör gibi yeni ünvanlar gerekiyor ve oyunu bitirmek isteyenlerin 450 farklı bölümü geçmesi gerekiyor. Bu kadar bölüm benim için pekala fazla ama aldığım bilgiye göre şimdiden oyunu tamamen bitirenler olmuş. Apps ekibi de bir yandan yeni ve özgün bölümler, diğer yandan farklı dil seçeneklerini oyuna eklemeye çalışıyor. İngilizce, Almanca ve Arapça'ya öncelik veren Apps, bu oyunuyla başarılı olmak arzusunda ama her halükarda yeni oyunlar geliştirmekten geri duracaklarını sanmıyorum.

Biraz vakit geçirdiğim A Word'ün keyif alınacak kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Arkadaşlarınızı ekledikçe daha da bağlayıcı olabilir. Grafik arayüz anlamında ise beklentilerinizi tam karşılamayabilir. Nihayetinde kendi yorumunuzu yapmak için A Word'ü Google Play'den veya App Store'dan indirip denemenizi tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.