PayU Türkiye, 2016 yılında 2 milyar TL işlem hacmine ulaştı

PayU Türkiye, 2016 yılında 2 milyar TL işlem hacmine ulaştı

E-Ticaret 2017 konferansında konuşmacı olan PayU Türkiye CEO'su Y. Emre Güzer, Türkiye'de e-ticarette gelinen noktayı yorumladı, şirketin 2017 hedeflerini anlattı. Özellikle Ortadoğu ve Orta Avrupa bölgelerinden büyük fırsatlar olduğundan söz eden Güzer, yurt dışındaki yatırımları Türkiye'ye çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'nin Hindistan'ın ardından en hızlı gelişen ikinci ülke olduğundan bahseden Güzer, 2016 yılı içerisinde 2 milyar TL işlem hacmine ulaştıklarını açıkladı. 2017 yılı için 3 milyar TL hedeflediklerini de ekleyen Güzer, PayU'nun globalde 20 milyar dolar işlem hacmini geride bıraktığını da belirtti.

E-Ticaretin büyümesini durdurmadığını ileten Güzer, E-Ticaretin toplam ticaret içerisinde sadece yüzde 10 gibi bir rakam elde edebildiğini de ekledi. Türkiye'de yaklaşık olarak 57 milyon kredi kartı bulunduğunu belirten Güzer, sadece 15 milyon kredi kartı kullanıcısının internet bankacılığı kullandığını ve bu 15 milyonun sadece 5 milyonunun yüksek frekanslı E-Ticaret müşterisi olduğundan bahsetti.

5 milyon kullanıcıyı ilk etapta 15 milyona çıkarmayı amaçladıklarını belirten Güzer, e-ticaret alışverişlerinin yüzde 90'ının kredi kartıyla gerçekleştirildiğini ve bu rakamın dünya geneline oranla çok yüksek olduğunu hatırlattı. Artık sadece belli başlı ürünlerin değil her şeyin internet üzerinden satılabildiğinden de söz eden Güzer, dünya üzerindeki tüm ödeme sistemlerine tek bir platformla entegre olmak isteyen Uber, Netflix ve Facebook şirketlerle de çalıştıklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.