Y Combinator'a seçilen Snappr, profesyonel fotoğrafçılardan hizmet almayı kolaylaştırıyor

Y Combinator'a seçilen Snappr, profesyonel fotoğrafçılardan hizmet almayı kolaylaştırıyor

Akıllı telefonu olan hemen herkesin kendini Ara Güler sandığı bir dönemdeyiz. Ancak bu iddia özel günler söz konusu olduğunda rafa kalkıyor ve profesyonel bir fotoğrafçıya ihtiyaç duyuyoruz. Y Combinator'a seçilen Snappr.co da bu ihtiyaca yanıt vermek için kurulan bir pazar yeri girişimi.

Klasik pazar yeri modelini fotoğrafçı dikeyine uygulayan Snappr, önce deneyimli fotoğrafçıları belli bir değerlendirme sürecinden geçiriyor ve fotoğraf çektiklerini konuya göre kategorilendiriyor. Ardından özel günler veya çeşitli nedenlerle profesyonel fotoğrafçıya ihtiyaç duyan kişilere sabit paketler sunarak tarafları bir araya getiriyor.

Fotoğraf çekimini süreye veya fotoğraf karesine göre fiyatlandıran Snappr, sunduğu fiyatlar bakımından oldukça net. Örneğin 59 dolara yarım saat içinde 3 fotoğraf çekimi için fotoğrafçı çağırabiliyorsunuz. Her fotoğraf için ek 10 dolar ödeyebilir veya 99 dolara 30 dakika içinde çekilen tüm fotoğrafları alabilirsiniz. Gün boyu (7 saatlik) sınırsız fotoğraf çekimi içinse 749 dolar ödemeniz gerekiyor. Snappr bu iki uç arasında da farklı ihtiyaçlara uygun çeşitli paketler sunuyor.

Kısa süreli işler hem ihtiyacı olanlara düşük ücretlerle çekim yaptırabilme şansı sunuyor hem de fotoğrafçıların yarım saatlik boş vakitlerini bile değerlendirebilmesini sağlıyor.

Fotoğrafçılardan yüzde 20 komisyon ücreti alan Snappr, Avustralya merkezli bir girişim ama Sydney ve Melbourne'un yanısıra San Francisco'da da fotoğrafçı bulmanıza aracılık ediyor. Y Combinator'ın kış sınıfına seçilmesinin nedenlerinden biri de bu olsa gerek. Diğer yandan Snappr, Avustralya'daki hizmeti için sigorta seçeneği de sunuyor. Filmli fotoğraf makinelerini ve eski fotoğraf basım tekniklerinden çok ilerdeyiz ama kim özel bir gününde kötü bir sürprizle karşılaşmak ister ki?

Sözü fazla uzatmadan bu tür pazar yeri modeli girişimlerin Türkiye'de rahatça uygulanabileceğini de söyleyebilirim. Bu alandaki girişimleri de mümkün olduğunca keşfetmeye ve tanıtmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.