Airbnb, Luxury Retreats'i 200 milyon dolar karşılığında satın alıyor

Airbnb, Luxury Retreats'i 200 milyon dolar karşılığında satın alıyor

Paylaşım ekonomisinin konaklama alanındaki lideri Airbnb, yaklaşık 200 milyon dolar karşılığında Luxury Retreats'i satın alıyor. Haberi ilk kez duyuran Bloomberg satın almanın 300 milyon dolar karşılığında olacağını bildirse de Techcrunch kendi kaynaklarına dayanarak rakamın 200 milyon dolar civarınsa olacağını söylüyor.

Kanada merkezli Luxury Retreats, Airbnb tarzı bir platform ve sadece lüks daire ve villaları listeliyor. Kısacası "varlıklılar için Airbnb" olarak anılan Luxury Retreats, özellikle ekibinin lüks konaklama konusundaki tecrübesiyle öne çıkıyor.

Satın almayla lüks konaklama sektörüne ciddi adım atmak isteyen Airbnb, şirketin ekibini de bünyesine katacak. Airbnb'nin aksine yıllardır kârlı durumda olan Luxury Retreats, şirket için doğru bir yatırım gibi görünüyor. Hatırlatmak gerekirse Airbnb 8 yıl boyunca zarar etmiş ve 2016'da kârlılığa geçmeyi başarmıştı.

Henüz resmi bir açıklama olmasa da bu satın almanın gerçekleşeceğini doğrulayan ilginç bir bilgi mevcut. Haberi doğrulamak için Luxury Retreats CEO'su Joe Poulin'e e-posta yoluyla ulaşan Techcrunch yazarı Ingrid Lunden, attığı mailin cevabını hiç iletişime geçmediği Airbnb sözcüsünden almış.

Her zaman yeni ve farklı seçeneklerle Airbnb'yi geliştirmek istediklerini belirten şirket sözcüsü, şimdilik yapılacak bir açıklama olmadığını da sözlerine eklemiş. Airbnb ve Luxury Retreats şimdilik bir pazarlık sürecinin içerisinde olabilir fakat Luxury Retreats'e atılan bir e-postaya Airbnb'den cevap gelmesi şirketlerin sıcak temas içerisinde olduğunu da kanıtlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.