momondo 550 milyon dolara dünyanın en büyük online seyahat şirketi Priceline Group'a satıldı

momondo 550 milyon dolara dünyanın en büyük online seyahat şirketi Priceline Group'a satıldı

Online uçuş bileti ve otel arama (metasearch) alanında konsolidasyon trendi bu kez Avrupa ile devam ediyor. Danimarka ve Birleşik Krallık merkezli metasearch şirketi momondo, 550 milyon dolara Priceline Group'a satıldı.

Priceline Group, dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri ve bu ünvanı, dünyanın en büyük online seyahat ve ilgili servislerini sunan şirketi olması sağlıyor. Booking.com, priceline.com, KAYAK, agoda.com, rentalcars.com ve OpenTable markalarına sahip Priceline, bugün 200'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Priceline'ın KAYAK markasıyla Avrupa'da bir metasearch şirketi satın alma niyetinde olduğu yönündeki haberler bir süredir duyuluyordu. momondo ve KAYAK arasındaki görüşmelerin geçtiğimiz sonbahara kadar uzandığı notlar arasında.

Satın almayla birlikte momondo ve sahip olduğu Cheapflights markaları KAYAK altında faaliyet gösterecek. KAYAK tarafından yapılan açıklamada, momondo'nun, şirketin rekabette zorlandığı Birleşik Krallık, İskandinavya ve diğer kuzey ülkeleri ve Rusya'da avantaj sağlayacağı belirtiliyor.

Avrupa'nın en iyi fonlanan girişimlerinden biri olan momondo, müşterilerine sunduğu otel ve uçuş aramaları, rezervasyon ve ödemeler gibi hizmetlerin geçtiğimiz yıl yüzde 60’ının mobilden yapıldığını açıklamıştı. Şirket geçtiğimiz yaz yayınladığı DNA yolculuğu reklam filmiyle oldukça geniş kitlelere ulaşmayı da başardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.