Televizyon üreticisi Vizio, kullanıcı bilgilerini gizlice topladığı için 2.2 milyon dolar ceza ödeyecek

Televizyon üreticisi Vizio, kullanıcı bilgilerini gizlice topladığı için 2.2 milyon dolar ceza ödeyecek

Amerika'nın tanınan televizyon üreticilerinden olan Vizio, ürettiği akıllı televizyonlardaki bilgileri gizlice topladığı ve sattığı için Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından cezaya çarptırıldı. Vizio ve yan kuruluşu olan Inscape Services'e karşı FTC tarafından açılan dava, Vizio'nun 2.2 milyon dolar ödemeyi kabul etmesiyle sonuçlandı. Vizio ayrıca kullanıcı bilgilerini gizlice toplamayı da derhal durduracak.

Anlaşmaya göre ödenecek olan paranın 1.5 milyon dolarlık kısmı Federal Ticaret Komisyonuna geri kalanı ise New Jersey eyaletinin tüketici işleri kısmına ödenecek. 2014 yılından beri cinsiyet, yaş, gelir, medeni hal, eğitim, en çok izlenen programlar, izleme süreleri vs. gibi kullanıcı ve kullanım bilgilerini gizlice toplayan Vizio tarafından yapılan açıklamada anlaşmaya varıldığı için 'memnun oldukları' belirtildi.

Yaklaşık 11 milyon televizyon içerisine yüklenen yazılım sayesinde kullanıcı bilgilerini toplayan Vizio, Federal Ticaret Komisyonunun açıklamasına göre televizyonlarda izlenen kanal istatistiklerini de gizlice toplamış. Ancak para cezası Vizio için en büyük sorun olmayabilir. Çin'in yükselen teknoloji devlerinden LeEco, geçtiğimiz yıl Vizio'yu 2 milyar dolar karşılığında satın almak istediğini açıklamıştı. FTC kararından sonra Vizio ve LeEco arasındaki anlaşmanın hükümleri de büyük ihtimalle değişecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.