GazeteEkmekSüt: Her sabah kapınıza gazete, ekmek ve süt getiren paket servis girişimi

GazeteEkmekSüt: Her sabah kapınıza gazete, ekmek ve süt getiren paket servis girişimi

GazeteEkmekSut.com ülkemizde kapıya sipariş girişimleri arasına yeni bir renk katıyor. Adından da anlaşılacağı üzere girişimin sunduğu tek bir hizmet var; her sabah kapınıza gazete, ekmek ve süt getirmek.

İki ay önce hizmet vermeye başlayan girişim, gazete-ekmek-süt üçlüsünü günlük temel ihtiyaç olarak kabul ediyor ve herhangi bir hizmet veya abonelik bedeli almadan kapıya teslimat yapıyor. Sabah en geç 7:30'da siparişinizi teslim etmeyi vadeden girişim gazete seçiminde olduğu gibi ekmek ve süt seçiminde de tercihlerinizi kulak veriyor ve farklı seçenekler sunuyor.

Bir yılı aşkın bir hazırlık ve geliştirme sürecinden sonra açılan girişim şimdiden günlük 300-400 ziyaretçi almaya başlamış ve bin civarı kayıtlı üyeye ulaşmış. Dağıtımı kendi araçları ve çalışanlarıyla yapan GES'in günlük paket sipariş sayısı ise 200'e yaklaşmış.

Türkiye'de yeni nesil tüm konut projelerinde hizmet vermeyi hedefleyen GazeteEkmekSüt, Türkiye'de henüz oturtulamayan abonelikle gazete dağıtımını da üstlenmek istiyor. Kurucu ortaklardan Sonay Berktaş, Türkiye'nin en önemli bir gazetelerinden biriyle görüşme halinde olduklarını paylaşıyor ve ilerleyen zamanda ürününü son tüketiciye ulaştırmak isteyen tüm satış kanalları için dağıtım operasyonunu üstlenmek istediklerini söylüyor.

Şu anda İstanbul'da iki ilçede, Ankara'da ise birkaç ilçede (sitede tek ilçe gözükse de siteler farklı ilçelerde) hizmet veren GazeteEkmekSüt, yakında İstanbul'da Ataşehir ve birkaç yeni ilçede de hizmet vermeyi planlıyor.

Gelir modelini indirimli ürün alımından sağladıklarını söyleyen Sonay Berktaş, mevcut fiyatlandırmanın bir sorun yaratmadığını, bugünden ziyade projenin evrileceği noktayı düşündüklerini söylüyor. Tedarikçiler için net bir yeni mecra oluşturduklarını da ekliyor. Berktaş, Getir'e birebir rakip olmayacaklarını söylüyor ama şu anki haliyle bile Getir'in sabah siparişlerini etkileyebilecek bir potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Getir'de de ekmek ve süt siparişi vermek mümkün.

Sanırım sözü fazla uzatmaya gerek yok. GES'in büyüme grafiği nasıl olacağını ve Getir'i farklı yönlerden rahatsız edip etmeyeceğini bekleyip görelim...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.