Facebook, son çeyrekte 8.81 milyar dolar gelir elde etti

Facebook, son çeyrekte 8.81 milyar dolar gelir elde etti

2016'nın 4. çeyrek mali sonuçlarını açıklayan Facebook, yılı 8.81 milyar dolar gelir ve 3.56 milyar dolar kâr ile kapattı. Aylık kullanıcı sayısında da yavaş ama emin adımlarla ilerleyen Facebook, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3.91 artışla 1.86 milyar kullanıcıya ulaştı.

Hisse başına 1.41 dolar kâr eden sosyal medya devi, analistlerin 8.51 milyar dolar gelir ve hisse başına 1.31 dolarlık kâr tahminlerini de geride bırakmış oldu. Mobile geçiş sürecini de başarılı bir şekilde idare eden Facebook, reklam gelirlerinin yüzde 84'ünü mobil kısımdan elde etti.

2016 yılını toplamda 27.6 milyar dolar gelirle kapatan Facebook, 2015 yılını ise 17.93 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmıştı. Bir önceki çeyrekte 1.18 milyar olan günlük kullanıcı sayısı son çeyrek itibariyle yüzde 18 artış göstererek 1.23 milyar seviyelerine çıkmış. Ayrıca günlük kullanıcıların 1.15 milyarlık bölümünün Facebook'a giriş için mobil platformları tercih ettiğini de ekleyelim.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamalarda tekrar video içeriklerinin öneminden bahsetti. Facebook'un sahibi olduğu diğer platformlar hakkında da bilgi veren Zuckerberg, Instagram'ın 600 milyon kullanıcıya ulaştığını ve her ay 400 milyon kullanıcının Messenger üzerinden sesli/görüntülü aramalar yaptığını belirtti.

2017 yılı içerisinde 2 milyar aylık kullanıcıyı aşması beklenen Facebook, geleceğin video içerikleri ve sanal gerçeklik (VR) teknolojilerinde olduğunu düşünüyor.

Son olarak Facebook'un 500 milyon dolarlık bir cezayla karşı karşıya olduğunu da belirtelim. Facebook'un sahip olduğu Oculus şirketine Zenimax şirketi tarafından açılan dava, telif hakları ihlali nedeniyle Zenimax'a 500 milyon dolar ödenmesi kararıyla sonuçlandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.