SPONSORLU

Türkiye’nin e-ticareti GittiGidiyor ile dünyaya açılacak

Türkiye’nin e-ticareti GittiGidiyor ile dünyaya açılacak

İnternetin gelişimi ve yayılım hızıyla doğru orantılı olarak internet kullanıcısı sayısı da son yıllarda artış gösteriyor. Bu trendden payını alan Türkiye’de perakende, internet ve elektronik ticaret kanallarının büyüme süreci devam ediyor. Türkiye’de e-ticaretin ev sahibi GittiGidiyor da sektörde hayata geçirdiği yenilikler ve projelerle bu büyümede önemli rol oynuyor.

2016 yılını yüzde 33 gibi önemli bir büyüme oranı ile kapatan GittiGidiyor, sektör ortalamasının üzerinde performans gösterdi. Aralık 2016 itibarıyla ayda 60 milyon ziyaret ve 20 milyon tekil ziyaretçisi ile alıcı ve satıcıları bir araya getiren lider e-ticaret platformu GittiGidiyor, sektörü büyütme stratejisi doğrultusunda diğer güçlü markaları kendisi için iş ortakları olarak görüyor.

KOBİ’leri E-Ticaret ile Tanıştıracak

GittiGidiyor’un 2017 yılındaki en önemli hedefi de e-ticaret sektörünü daha da büyütmek. Bu yıl hayata geçireceği proje ile GittiGidiyor, KOBİ’leri e-ticaret ile tanıştıracak ve onların işlerini büyütmesine doğrudan katkı sağlayacak. Bunlara ek olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında kurulan E-Ticaret Sektör Meclisi’nin ilk başkanı olarak GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı seçildi. Bu durum GittiGidiyor’a sektörel bir misyon da yükledi. 2011’de ABD’li e-ticaret devi eBay’in çatısı altına giren GittiGidiyor’un yurtdışı deneyimi ile liderlik edeceği bu meclis, kamu ve özel sektörün birlikte çalışmasında önemli bir köprü görevi görecek.

Öget Kantarcı - GittiGidiyor Genel Müdürü ve TOBB E-Ticaret Meclis Başkanı

"Büyüme için Dijital Dönüşümü Uygulamalıyız"

TOBB çatısı altında Türkiye’nin birçok noktasında KOBİ’lere e-ticaret eğitimi vermeyi ve onları e-ticarete hazırlamayı planlayan GittiGidiyor’un Genel Müdürü ve TOBB E-Ticaret Meclis Başkanı Kantarcı stratejilerini şu şekilde özetliyor: “Hedefimiz hep beraber sektörü büyütmek, büyürken hep beraber kazanmak ve son kullanıcıya da kazandırmak. Bugün ekonomimizin daha da büyümesi için dijital dönüşümü en iyi şekilde uygulamalı, e-ihracatı büyütmeliyiz. E-ticareti iyi öğrenen KOBİ’lerimizin çok kısa bir süre içinde ürünlerini yurtdışına gönderebilecek seviyeye, kabiliyete ve bu bakış açısına sahip olacağına inanıyoruz. 2017 yılındaki en önemli hedeflerimizden biri de bu. Türkiye’de e-ticaretin gelişimine katkıda bulunmak, sektörü ve ekonomimizi büyütmek, bu topraklardan çıkmış ilk büyük internet girişimlerinden biri olan GittiGidiyor’un temel amaçlarının başında geliyor. Uluslararası tecrübemiz ile ülkemiz için bu konuda üzerimize düşeni yapmayı her zaman sürdüreceğiz.”

GittiGidiyor, Türkiye’nin e-ticaretini dünyaya açarak, yani Türkiye’deki ürünleri eBay platformu üzerinden yurtdışına satılabilir duruma getirerek, ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu konudaki pilot çalışmalarını 2016 yılında gerçekleştiren şirketin hedefi, 2017 yılında Türkiye’deki 15-20 markanın yurtdışına ürün satabilmesini sağlamak.

eBay Envanteriyle Ürün Sayısı 5’e Katlanacak

GittiGidiyor’un 2017 planları arasında, bir eBay şirketi olmasının getirdiği avantajdan faydalanarak, Türkiye’deki alıcıları eBay’in ürün envanteri ile buluşturmak da yer alıyor. Bu proje ile kullanıcılar, GittiGidiyor üzerinden eBay’in Türkiye’ye gönderdiği ürün envanterine ulaşıp GittiGidiyor’daki kampanyalardan da faydalanarak kredi kartları ile bu ürünleri alabilecek. Proje hayata geçtiğinde GittiGidiyor’da şu an listelenen 10 milyon aktif ürün sayısı en az 5 katına çıkmış olacak.

GittiGidiyor, ayrıca, TÜSİAD işbirliğiyle sektöre rehber olacak bir raporun hazırlığını yapıyor. Türkiye e-ticaret pazarını dünya ile karşılaştırmalı şekilde ele alacak raporun 2017’nin ilk çeyreğinde yayınlaması planlanıyor. GittiGidiyor’un bu çalışması sayesinde Türkiye’nin e-ticaret sektörü, geleceğine ışık tutacak bir rapora da kavuşmuş olacak.

2017 yılına çok önemli projeler ile giren ve yeni yılda kendisine yüzde 45 büyüme hedefi belirleyen Türkiye’de e-ticaretin ev sahibi GittiGidiyor, sektörü de büyütmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.