Tasit.com'dan Türkiye'nin online 2. el otomobil haritası [İnfografik]

Tasit.com'dan Türkiye'nin online 2. el otomobil haritası [İnfografik]

Otomobil dikeyinde Türkiye'nin önde gelen listeleme girişimlerinden biri olan Tasit.com, hatırlarsanız kısa bir süre önce aylık araç kiralama hizmeti de sunmaya başlamıştı. Bir buçuk milyondan fazla bireysel üyeyle 5 bine yakın bayi ve galeriye hizmet veren Tasit.com, online ikinci el araç piyasasını ele alan bir infografik yayınladı.

İnfografikte ikinci elde en çok tercih edilen marka ve modelleri, en hızlı satılan ikinci el araçları, en çok aranan ve en çok satışa çıkarılan modelleri görebilmeniz mümkün.

İnfografiğe göre ülkemizde 2016 yılında 1 milyon fazla araç ikinci el olarak satışa çıkarıldı. Bu satışların yüzde 54'ünü bireysel, yüzde 34'ünü galeri ve yüzde 12'sini ise yetkili satıcılar oluşturuyor. Diğer yandan ilanların yüzde 59'unun masaüstünden, yüzde 41'inin ise mobil cihazlardan eklendiğini belirtelim. Bu yüzdeler Tasit.com için olsa da pazar adına fikir verdiği kesin.

En çok tercih edilen markalar; Renault, Opel ve Fiat

Marka ve modellere geçecek olursak; Türkiye'de en çok tercih edilen markalar Renault, Opel ve Fiat olarak sıralanmış. İkinci elde en hızlı satılan markalarda ise birincilik Hyundai'ın olurken ikinci sırada Renault ve üçüncü sırada da Fiat var. 2. elde en hızlı satılan modeller ise Renault Megane, Toyota Corolla ve Ford Focus olarak sıralanıyor.

Sözü daha fazla uzatmadan sizi söz konusu infografik ile baş başa bırakıyoruz. Tasit.com'la ilgili gelişmeleri Webrazzi'den takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.