Daimler ve Uber sürücüsüz otomobillerin ortak operasyonu konusunda anlaştı

Daimler ve Uber sürücüsüz otomobillerin ortak operasyonu konusunda anlaştı

Mercedes-Benz'in çatı markası Daimler ve Uber önemli bir işbirliğine imza attı. Anlaşma sayesinde gelecek yıllar içerisinde Daimler, üreteceği sürücüsüz otomobillerini Uber'in araç paylaşım servislerinde kullanılabilir olmasını sağlayacak.

Uber CEO'su Travis Kalanick yaptığı açıklamada, Uber'in otomobil üretme konusunda tecrübesi bulunmadığını ve bunun için Daimler'ı önemli bir stratejik ortak olarak gördüklerini belirtti. Baştan bir otomobil üretmenin zorluğunun farkında olan Uber, bu yüzden otomobil üreticilerini ve tabii ki özellikle sürücüsüz otomobil üreten üreticileri kendi yanına çekmeye çalışıyor. Sürücüsüz otomobiller sayesinde sürücü masrafları eksilecek, insan gücü yerine otonom araç kullanımı maliyetleri değiştirecek.

Uber daha önce benzer bir anlaşmaya Volvo ile imza atmış, 300 milyon değerinde bu anlaşmayla sürücüsüz XC90 modellerini Uber paylaşım servisi ağına ekleme konusunda adım atmıştı. Yine geçtiğimiz senenin ilk çeyreğinde, Uber'in 100 bin adet sürücüsüz Mercedes-Benz S Class siparişi verebileceğine dair haberler çıkmıştı. Şimdi ise açıklanan bu anlaşma sayesinde, yakın gelecekte sürücüsü Mercedes-Benz otomobillerini Uber ile çağırabileceğimize kesin gözüyle bakabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.