Microsoft, HoloLens'in inşaat sektöründe kullanılmasını istiyor

Microsoft, HoloLens'in inşaat sektöründe kullanılmasını istiyor

Microsoft, artırılmış gerçeklik gözlüğü HoloLens'in inşaat sektöründe de kullanılması adına önemli bir iş ortaklığına imza attı. Microsoft, Trimble ve University of Cambridge arasında gerçekleşen bu anlaşma artırılmış gerçeklik gözlüklerinin inşaat alanındaki kullanımını geliştirmeyi hedefliyor.

Trimble tarafından geliştirilen SketchUp Viewer adlı yazılım, Windows Store'da  yer alan inşaat sektörüne hitap eden ilk HoloLens uygulaması olurken, bu uygulama aracılığıyla 3 boyutlu modeller izlenebiliyor.

SketchUp Viewer uygulaması üzerinden farklı tasarımlar, gözlükler ve AR teknolojisi sayesinde detaylı şekilde incelenebiliyor. Mühendisler kendi aralarında çok daha görsel olarak çalışma imkanı bulabiliyor. Bunun yanı sıra, farklı alanlarda yer alan ekipler, HoloLens sayesinde tıpkı aynı odadaymış gibi aynı hologram tasarımlara bakarak bir aradaymış gibi çalışma imkanı da elde edebiliyor. SketchUp Viewer uygulamasının fiyatı 1500 dolar olarak belirlenmişken, Microsoft da HoloLens için kurumsal ve iş odaklı kullanımlara satışları artırmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.