Hopi'ye görsel tanıma ve arama özelliği ekleniyor

Hopi'ye görsel tanıma ve arama özelliği ekleniyor

Boyner Grup'un mobil alışveriş asistanı Hopi, inovatif bir özelliği Türkiye'den bir girişimin desteğiyle ekliyor. Webrazzi Online Demo Day'in ilk bölümünde sahne alan girişimlerden biri olan Bunsar ile iş birliği yapan Boyner Grup, girişimin geliştirdiği mobilde görsel arama teknolojisini kullanıyor.

Hopi'nin yakın zamanda lansmanını yapmayı planladığı görüntü tanıma özelliği, Hopi uygulamasıyla görsel arama yapmanızı sağlıyor. Uygulama içinde etrafınızda gördüğünüz bir ürünün fotoğrafını çekerek ya da çektiğiniz bir ürün fotoğrafını uygulamaya yükleyerek, görsel aramayı başlatıyorsunuz. Hopi, Bunsar'ın neural network tabanlı yapay zeka teknolojisini kullanarak, anlaşmalı olduğu mağazalarda aradığınız ürün ve benzer ürünler varsa sonuçlarda gösteriyor.

Görüntü tanıma özelliği bir ürün tavsiye motoru olarak işlev görüyor ve kullanıcılara aradıkları ürünlerin benzerlerini gösteriyor. Piyasadaki tavsiye motorlarının aksine ürünlerin tasarımına odaklanmasıyla fark yaratan teknoloji, tamamiyle Bunsar'a ait. Yaklaşık beş yıl önce kurulan Bunsar bir İTÜ Çekirdek girişimi. Artırılmış Gerçeklik odaklı başlayıp, son yıllarda görsel tanımaya kayan Bunsar, milyonlarca görseli kullanarak geliştirdiği görsel arama motorunu B2B modelinde kurumsal müşterilere sunuyor. Hopi iş birliğiyle birlikte Bunsar, ilk kez bireysel kullanıcılara dokunmaya başlıyor.

Bunsar ile ilgili daha detaylı bilgi için, Kurucu Ortağı Soner Demiray'ın Webrazzi Online Demo Day birinci bölümde yaptığı sunum ve demoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.