Boom'un süpersonik uçağı rüzgar tüneli testlerini tamamladı

Boom'un süpersonik uçağı rüzgar tüneli testlerini tamamladı

Daha önce haberini paylaştığımız süpersonik jet girişimi Boom rüzgar tüneli testlerini başarıyla tamamladı. Boom'un kurucu ortağı ve CEO'su Blake Scholl, normal şartlarda uçarak yapılacak pek çok test yerine, maketler üzerinden ölçeklendirilmiş rüzgar tünelleri testlerinin kendilerine milyonlarca dolarlık maliyet avantajı sağladığını açıkladı.

Havacılık dünyasında rüzgar tünellerinin önemi büyük çünkü bu aşama, uçağın bir prototipi ile gerçekleştiriliyor ve uçuştaki tüm aerodinamikler hesaplanarak havada karşılaşabilecek koşullar simüle ediliyor.

Boom 2017 sonunda göklerde

Boom'un XB-1 modeli süpersonik jetinin 2017 yılının sonunda ilk test uçuşlarına başlaması bekleniyor. Şu anda üretim aşamasında olan ve Denver'da kapalı hangarlar ardında inşa edilen ilk XB-1 göklerle tanışacağı güne hazırlanıyor. Gerçekleştireceği ilk uçuşunda Denver'dan kalkarak uçuş test aşamalarını tamamlamaya çalışacağı Güney California'daki Edwards Hava Kuvvetleri Üssü'ne inecek XB-1, testlerine burada devam edecek. 45 yolcu kapasiteli olması beklenen XB-1'in Concorde'dan sonra süpersonik yolcu uçağı olarak kendini ispatlaması ve kendine müşteri olacak havayollarını ikna etmesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.