Samsung, 2016'nın 4. çeyreğinde 44.6 milyar dolar gelir elde etti

Samsung, 2016'nın 4. çeyreğinde 44.6 milyar dolar gelir elde etti

Note 7 fiyaskosu nedeniyle oldukça zorlu bir yılı geride bırakan Samsung, yine de gelir ve kar hedeflerini fazlasıyla tutturmuşa benziyor. Bugün açıklanan rakamlara göre Samsung, 2016'nın son çeyreğini 44.6 milyar dolar gelir ve 7.92 milyar dolar kâr ile kapattı.

Son üç yılın en başarılı çeyrek dönemini geçiren Samsung, gelirlerini 2015'in son çeyreğine oranla yüz 50 oranında arttırmayı başarmış. Note 7 skandalı nedeniyle 2016'da, 2015'in 3. çeyreğine oranla 2.2 milyar dolarlık bir kayıp yaşayan Samsung'un 4. çeyreği başarılı bir şekilde kapatmasının en büyük nedenleri ise bellekler ve ekran panelleri.

Üst düzey bellek ürünlerinin ve OLED/UHD panellerinin satışlarının artışıyla birlikte yılı oldukça başarılı kapatan Samsung'a Güney Kore'nin para birimi olan won da çok yardım etti. Won'nun dolar karşısında değer kaybetmesine rağmen OLED ekran panellerinin ve bellek ürünlerinin dolar üzerinden satılması Samsung'un daha büyük bir gelir elde etmesine yardımcı oldu.

Samsung'un amiral gemisi modelleri olan S7 ve S7 Edge modellerinin de başarılı satış rakamları yakalaması gelir artışının önemli nedenlerinden. Ayrıca yayınlanan raporlarda sadece S7 ailesinin değil daha uygun fiyatlara sahip olan Galaxy A ve J ailelerinin de ciddi satış rakamlarını yakaladığı belirtilmiş.

Toplamda 2016'yı 25.11 milyar dolar kâr ve 173.36 milyar dolar gelirle kapatmayı başaran Samsung, finansal olarak Note 7'nin yıkıcı etkisinden kurtulmuş gibi görünüyor. Henüz marka imajını tam olarak düzeltemeyen Samsung, kısa zaman sonra tanıtılması beklenen fakat MWC 2017'yi es geçecek olan Galaxy 8 modelinde başarıyı yakalaması halinde zedelenen imajını düzeltebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.