Facebook mobilde Instagram benzeri Keşfet sekmesini ekleyebilir

Facebook mobilde Instagram benzeri Keşfet sekmesini ekleyebilir

Facebook, ana uygulamasında Instagram benzeri önemli bir değişikliği yakın zamanda devreye alabilir. Facebook'un mobilde denediğini birinci elden gözlemlediğimiz özellik, Ana Sayfa'nın yanına eklenen Keşfet sekmesi.

Facebook'un iOS uygulamasında bir süredir test ettiği Keşfet (Explore) sekmesine, uygulamanın en alt satırında Ana Sayfa butonuyla ulaşıyorsunuz. Burada normal koşullar altında yalnızca haber akışınızı gösteren Facebook, eğer özelliği devreye alırsa, Keşfet adında yeni bir sekme ekliyor. Keşfet sekmesi, Facebook'ta beğendiğiniz içerik ve sayfaları baz alarak size yeni paylaşımları gösteriyor. Özellik, Facebook'un algoritmaları sayesinde kaçırdığınız ya da Facebook'ta henüz keşfetmediğiniz içeriklere erişmenizi sağlıyor.Öneriler Instagram, Pinterest, Snapchat hatta bir dönem Twitter'dan aşina olduğumuz türden ve Facebook'ta beğenmediğiniz sayfalara ait de olabiliyor. Facebook, Keşfet sekmesiyle kullanıcıların uygulama içinde geçirdiği süreyi yükseltirken, popüler yayıncıların erişimini daha da arttırabilir. İlk izlenimimiz Facebook'un haber akışına benzer şekilde popüler içerikleri Keşfet sekmesinde de ödüllendirmeye devam ettirdiği yönünde.

Facebook'un Keşfet sekmesi dünya çapında henüz çok ses getirmedi. Gözümüze çarpan birkaç haber, testlerin başlangıç tarihinin birkaç hafta öncesine kadar gittiğini gösteriyor. Şirketin bu özelliği ana uygulamasına ekleyip eklemeyeceğini henüz bilmiyoruz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.