Apple biyometrik sensörlerini sil baştan yeniliyor

Apple biyometrik sensörlerini sil baştan yeniliyor

Apple ile ilgili yenilik haberlerinde güvenilir kaynaklardan biri olarak görülen KGI Securities analistlerinden Ming-Chi Kuo, Apple'ın ilk kez 2013 yılında iPhone 5s ile birlikte tanıttığı Touch ID sensörlerini yenileyeceğini duyurdu. Apple'ın Touch ID'si, daha sonra iPhone 6s'lerde iki kat hızlanmış, iPad'lere de yayılmıştı.

Apple'ın bir sonraki akıllı telefonu olması beklenen iPhone 8'de kullanılacağı düşünülen teknolojilerde Apple sadece Touch ID sensörlerini değil, farklı biyometrik sensörleri de devreye sokacak. Bunlardan birisi Apple'ın devreye alabileceği yüz tanıma sistemi. Böylece telefonunuzu açarken Apple kameradan sizin yüzünüzü tarayabilecek bir sistemi telefona güvenlik amaçlı olarak koyacak. iPhone 8 ile beklenen bir diğer özellik ise artık Touch ID teknolojisinin tüm ekrana yayılması yani ekranın komple parmak izi okuyucu sensörlerle donatılması anlamına geliyor. Böylece parmak izini kullanırken ekranın herhangi bir noktasına parmağınızı dokundurmanız yetecek.

iPhone 8 ne zaman çıkacak bilmiyoruz ancak kapalı kapılar ardında Apple'ın şu anda harıl harıl yeni telefonu için çalıştığını biliyoruz. Güvenilir kaynaklar da adeta "haber uçururcasına" Apple iPhone 8'de yüz tanıma teknolojileri ile parmak izi teknolojilerinin bir kombinasyonunu görebileceğimize işaret ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.